Crna kronika
NOĆNA INTERVENCIJA

Vatra uništila dva automobila u Krstovoj ulici
Objavljeno 16. svibnja, 2019.
Iako nema službene potvrde, sumnja se kako je riječ o podmetnutom požaru. Istraga se nastavlja
OSIJEK

Vatrenu noć imali su stanovnici Krstove ulice u Donjem gradu u Osijeku. Nešto prije tri sata buknuo je požar na dvama parkiranim automobilima. Unatoč brzom dolasku osječkih vatrogasaca, nije se puno toga moglo spasiti. Automobili su potpuno uništeni, a nastradala je i plastična stolarija na ulaznim vratima te prozorima kuće ispred koje su automobili bili parkirani.


- Probudilo me snažno pucketanje, a kada sam podigao roletu imao sam što vidjeti. Susjedovi automobili bili su u buktinji, zbog čega je ulica svijetlila kao da je dan. Kada sam izašao na ulicu začuo sam sirene vatrogasaca koji su zaustavili kamion blizu automobila i odmah su počeli s gašenjem. Vatrogasci su, osim auta, zalijevali i ulazna vrata kuće koja su od plastične stolarije i koja su se počela topiti. Uništena je i "tenda" iznad ulaznih vrata. U cijeloj se ulici i sada osjeća miris paljevine, rekao nam je jedan od susjeda, zamolivši za anonimnost. Nakon završetka vatrogasne intervencije policija je trakom ogradila parkiralište gdje su se nalazili parkirani automobili. U prijepodnevnim satima u srijedu obavljen je očevid od strane protupožarnog inspektora.


- Dojavu o požaru dobili smo u 3,01 sati u srijedu, nakon čega smo odmah na intervenciju poslali jedno navalno vozilo sa šest vatrogasaca - doznajemo iz Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka. Kako doznajemo, vatrogasci nisu puno toga mogli napraviti jer su automobili do njihova dolaska već bili potpuno u plamenu. Požar su gasili vodom, ujedno i zalijevali ulazna vrata kako se i ona ne bi zapalila. Vatrogasna intervencija završila je u 3.40 kada su se vatrogasci vratili u postaju.


Očevid djelatnika Policijske uprave osječko-baranjske počeo je u jutarnjim satima. Kako kratko doznajemo od Vesne Žnidarić Bolarić, policijske službenice za odnose sa javnošću, nastavlja se sa istraživanjem požara u kojemu su uništena oba automobila, a šteta je veća od 100.000 kuna.

Iako se uzrok požara, bar što se tiče javnosti, još uvijek ne zna, sumnja se kako je riječ o podmetnutom požaru koji je uništio Volkswagen Tiguan osječkih i Renault Clio zagrebačkih registracijskih oznaka. Policijska istraga, prema svemu sudeći, ide u tom smjeru. Vatra je uništila stražnje krajeve vozila i kompletnu unutrašnjost u oba automobila. Nekoliko pneumatika istopilo se od visoke temperature.


Milan Bugarić
očevid
ŠTETA NA

AUTIMA

JE VELIKA
Možda ste propustili...

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

SEDAM PROMETNIH NESREĆA S OZLIJEĐENIMA

Policija poziva na oprez, i dva djeteta ozlijeđena u sudarima

Najčitanije iz rubrike