Crna kronika
NOĆNA INTERVENCIJA

Vatra uništila dva automobila u Krstovoj ulici
Objavljeno 16. svibnja, 2019.
Iako nema službene potvrde, sumnja se kako je riječ o podmetnutom požaru. Istraga se nastavlja
OSIJEK

Vatrenu noć imali su stanovnici Krstove ulice u Donjem gradu u Osijeku. Nešto prije tri sata buknuo je požar na dvama parkiranim automobilima. Unatoč brzom dolasku osječkih vatrogasaca, nije se puno toga moglo spasiti. Automobili su potpuno uništeni, a nastradala je i plastična stolarija na ulaznim vratima te prozorima kuće ispred koje su automobili bili parkirani.


- Probudilo me snažno pucketanje, a kada sam podigao roletu imao sam što vidjeti. Susjedovi automobili bili su u buktinji, zbog čega je ulica svijetlila kao da je dan. Kada sam izašao na ulicu začuo sam sirene vatrogasaca koji su zaustavili kamion blizu automobila i odmah su počeli s gašenjem. Vatrogasci su, osim auta, zalijevali i ulazna vrata kuće koja su od plastične stolarije i koja su se počela topiti. Uništena je i "tenda" iznad ulaznih vrata. U cijeloj se ulici i sada osjeća miris paljevine, rekao nam je jedan od susjeda, zamolivši za anonimnost. Nakon završetka vatrogasne intervencije policija je trakom ogradila parkiralište gdje su se nalazili parkirani automobili. U prijepodnevnim satima u srijedu obavljen je očevid od strane protupožarnog inspektora.


- Dojavu o požaru dobili smo u 3,01 sati u srijedu, nakon čega smo odmah na intervenciju poslali jedno navalno vozilo sa šest vatrogasaca - doznajemo iz Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka. Kako doznajemo, vatrogasci nisu puno toga mogli napraviti jer su automobili do njihova dolaska već bili potpuno u plamenu. Požar su gasili vodom, ujedno i zalijevali ulazna vrata kako se i ona ne bi zapalila. Vatrogasna intervencija završila je u 3.40 kada su se vatrogasci vratili u postaju.


Očevid djelatnika Policijske uprave osječko-baranjske počeo je u jutarnjim satima. Kako kratko doznajemo od Vesne Žnidarić Bolarić, policijske službenice za odnose sa javnošću, nastavlja se sa istraživanjem požara u kojemu su uništena oba automobila, a šteta je veća od 100.000 kuna.

Iako se uzrok požara, bar što se tiče javnosti, još uvijek ne zna, sumnja se kako je riječ o podmetnutom požaru koji je uništio Volkswagen Tiguan osječkih i Renault Clio zagrebačkih registracijskih oznaka. Policijska istraga, prema svemu sudeći, ide u tom smjeru. Vatra je uništila stražnje krajeve vozila i kompletnu unutrašnjost u oba automobila. Nekoliko pneumatika istopilo se od visoke temperature.


Milan Bugarić
očevid
ŠTETA NA

AUTIMA

JE VELIKA
Možda ste propustili...

OD POČETKA "VINKOVAČKIH JESENI" 22 PIJANA VOZAČA ISKLJUČENA IZ PROMETA

Vinkovačkom recidivistu novčana kazna, zatvor i oduzeta vozačka

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana