Kultura
GLAZBENA ŠKOLA MILKA KELEMENA

Sve više vrijednih uspjeha mladih slatinskih glazbenika
Objavljeno 15. svibnja, 2019.
SLATINA


U 25 godina postojanja Glazbene škole Milka Kelemena, koja je u početku bila područni odjel virovitičke Glazbene škole Jan Vlašimsky, a osamostalila se kao Osnovna glazbena škola Slatina, njezini brojni učenici sudjelovali su na različitim natjecanjima i postizali vrlo znatne rezultate. U posljednje vrijeme, međutim, takvi su uspjesi učestali pa učitelji i njihovi učenici neprestano podižu ljestvicu svoje uspješnosti.


Najnovije uspjehe postigli su slatinski harmonikaši na 10. hrvatskom natjecanju za harmoniku u Daruvaru, koje već tradicionalno organizira Udruga Harmonikaški centar u hotelu Termal te u prostorijama daruvarske Glazbene škole Brune Bjelinskog.


Na Međunarodnom gitarističkom i violinističkom natjecanju, održanom početkom svibnja u Poreču, slatinski kvartet gitara osvojio je 2. nagradu s 85,50 bodova. Kvartet su sačinjavali Max Pavlica, Jan Šarko, Dominik Gaća i Fran Kovač, učenici mentora Siniše Ivčeka.


Na Virovitičkoj klavirijadi, održanoj 16. travnja u Glazbenoj školi Jan Vlašimsky, Karla Kovačević s 92 boda osvojila je 1. nagradu u II. kategoriji. Karla je učenica 2. razreda klavira u Područnom odjelu Orahovica, a mentorica je Mateja Tomas. Druge nagrade osvojili su Gabriel Radić u II. kategoriji mentora Josipa Jagušića i Karlo Križek u VI. kategoriji mentora Miloša Cvjetkovića.


Ian Maleković osvojio je 2. nagradu iz trombona s 93,50 bodova u A-kategoriji na Međunarodnom natjecanju puhača Woodwind & Brass održanom u Varaždinu prošlog mjeseca. Njegova mentorica je Jelena Škvorc, a korepetitor je bio Josip Jagušić. Valja spomenuti i treće nagrade koje su na tom natjecanju osvojili učenici slatinske škole. Lorena Novaković mentorice Jelene Škvorc osvojila je 3. nagradu iz trube s 86,00 bodova u C-kategoriji, Ena Knežević mentora Ivana Manjkasa i uz korepeticiju Josipa Jagušića osvojila je 3. nagradu iz saksofona s 86,33 boda u D-kategoriji, a Lana Potalec iz PO Orahovica mentorice Petre Fürnstein osvojila je također 3. nagradu iz klarineta s 86,67 bodova u B-kategoriji.
Ovakav popis uspjeha dokaz je da oni nisu slučajni, nego su rezultat marljivog i upornog rada vrijednih glazbenih pedagoga u GŠ Milka Kelemena. P.Ž.
Mentorsko vodstvo mag. mus. Roberta Čavlovića
Najnovije uspjehe postigli su slatinski harmonikaši na 10. hrvatskom natjecanju za harmoniku u Daruvaru, koje već tradicionalno organizira Udruga Harmonikaški centar u hotelu Termal te u prostorijama daruvarske Glazbene škole Brune Bjelinskog. Na tom je natjecanju sudjelovalo 115 natjecatelja i 50 mentora iz 31 državne ustanove iz cijele Hrvatske. Uz mentorsko vodstvo mag. mus. Roberta Čavlovića, Toni Podnar u A-kategoriji osvojio je 1. nagradu s 92 boda, a Marko Marković u B-kategoriji 2. nagradu s 85,40 bodova. Drugu nagradu osvojio je i Ivan Rončević, učenik Silvija Gumbarevića, također u B-kategoriji, s 83 boda.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike