Sport
RIJEČANI UOČI OKRŠAJA NA DRAVI

Gradski vrt je uvijek nezgodan teren, tamo je pao i Dinamo, i to svakako treba respektirati
Objavljeno 15. svibnja, 2019.

Tri kola prije kraja prvoligaške sezone nogometaši Rijeke igraju u Slavoniji, možda i na najzahtjevnijem ispitu u završnici prvenstva. U večernjem okršaju na Dravi Riječani će još jednom nastojati neokrznuti proći Gradski vrt i potvrditi drugo mjesto na tablici.


I Riječani i Osječani kreatori su u posljednje vrijeme najzanimljivije borbe za raspodjelu europskih ulaznica. Reklo bi se, sami odlučuju o svojoj sudbini. I to u trenutku dok je u igri devet bodova. "Bijeli" su domaćinima ove sezone odlično parirali u tri susreta, uzeli im čak sedam bodova... Posebno uzdrman Osijek je bio nakon posljednjeg rujevičkog poraza, ali od tada su se bitno promijenile okolnosti u oba tabora.


- Čeka nas jako teško i zahtjevno gostovanje protiv momčadi koja se bori za Europu i drugo mjesto. Osijek je dosta promijenio način igre od kada je došao novi trener pa nas i s te strane čeka specifična utakmica - kaže trener Rijeke Igor Bišćan.


- U svakom slučaju, Osijek ima kvalitetu i atmosferu bolju nego što je bila posljednji put. Morat ćemo biti jako dobri ako želimo uzeti bodove.


Rijeka večeras ne može računati na svog dokapetana Kvržića koji zbog kartona propušta dvoboj s bivšim klubom. Tko će uskočiti umjesto njega na desni bok?


- Escoval je jedna od opcija, izbor nam je sužen, ali nešto ćemo složiti - dodaje Bišćan čija je momčad posebno kvalitetno odigrala posljednju utakmicu u Gradskom vrtu pobijedivši 2:1 golovima Čolaka. Više od rezultata bila je upečatljiva igra "bijelih"...


- Volio bih da ponovimo takvo izdanje. Istina, nisu to više iste momčadi, ali imamo određenu dozu samopouzdanja nakon međusobnih utakmica. S druge strane, ništa to neće previše značiti ako ne shvatimo domaćina krajnje ozbiljno. Svaka utakmica je priča za sebe, a Gradski vrt uvijek nezgodno gostovanje. Ako se ne varam, otkad su promijenili trenera, na domaćem terenu dobili su sve utakmice. Posebno im je vrijedna pobjeda protiv Dinama, što svakako treba respektirati. Moramo biti spremni i na igru i na borbu. Vidjet ćemo i kakvi će biti vremenski uvjeti i koliko će oni diktirati utakmicu - ističe kormilar Riječana koji je pogledao i posljednju uvjerljivu pobjedu Osječana nad Lokomotivom (0:4).


- Osječani su pokazali da su čvrsti u ofenzivnom bloku, sa sustavom koji igraju, pogotovo u defenzivi su kompaktni i teški za probiti. Imaju i nekoliko opasnih pojedinaca u igri prema naprijed. Tu su Marić i Boban koji je jedan od važnijih igrača u njihovoj igri. Pilj je isto u dobroj formi. Dobro su izbalansirani i zasluženo su dobili "lokose" - smatra Bišćan.


Utakmica je to u kojoj su bodovi najvažniji, a u pozadini nje odigrava se i utrka za najboljeg strijelca lige između Puljića i Marića koji su dosad zabili po 16 golova. Ispred njih je Caktaš s pogotkom više.
- Normalno da bih volio da Puljić na kraju bude najbolji strijelac. U ovom trenutku naš glavni cilj je osvajanje drugog mjesta i na to moramo usmjeriti sve snage i misli. Naravno da ćemo na tom putu učiniti sve da i Puljiću usput omogućimo da bude prvi strijelac - dodao je Bišćan. D. Frančišković
Jako bitna utakmica za obje momčadi
Tibor Halilović u posljednje vrijeme bitno je popravio formu i ustalio se u momčadi Rijeke. Među prvih 11 bit će i večeras u Osijeku.

- Sa sve više utakmica dobro se osjećam i bolje igram. Uostalom, kao i cijela momčad - kaže Hlailović i dodaje da Osijek zaslužuje poseban respekt.

- Osječani su kvalitetan sastav, nikad protiv njih nije lako igrati. Domaćinu je utakmica jako bitna, kao i nama, te znamo što nas čeka.
Najčitanije iz rubrike