Sport
KARATE DUNAV KUP

Osječani se iz Vojvodine vratili ruku punih medalja
Objavljeno 14. svibnja, 2019.

U Beočinu, kraj Novoga Sada, u organizaciji Karate saveza Vojvodine održan je međunarodni Dunav Kup 2019. Među gotovo 700 mladih natjecatelja iz Srbije, Hrvatske, Rumunjske, Crne Gore i BiH nastupali su i članovi osječkih karate klubova. Treba reći kako je mlađekadetski kata tim Essekera nastupao u svojstvu reprezentacije Osječkog karate saveza. Mladi osječki kata - Bela Balaš, Martina Sekulić i Marta Milinković, osvojio je prvo mjesto. U pojedinačnim nastupima drugo mjesto osvojila je Bela Balaš među mlađim kadetkinjama do zelenog pojasa, a Martina Sekulić treće mjesto među natjecateljicama do plavog pojasa. Dobar pojedinačni nastup imala je i cicibanka Franka Unković, koja je ovaj put ostala bez medalje.

Ponovno vrlo zapaženi bili su perspektivni članovi Hrvatskog sokola iz Osijeka. Predstavilo ih je troje članova: Katia Šegavčić, Fran Seligman i Elena Šegavčić. Za Katiu i Frana ovo je bila odlična provjera uoči odlaska na Prvenstvo Balkana krajem mjeseca. Premda su, kako su nam rekli iz kluba, tijekom natjecanja prilično favorizirani bili domaći natjecatelji, Fran Seligman osvojio je dva zlatna odličja. Katia Šegavčić je sudačkom odlukom izgubila u trećem kolu od natjecateljice iz Srbije, ali je kroz repesaž stigla do brončanog odličja. Zato je u drugoj natjecateljskoj kategoriji uspjela osvojiti zlato, i to sve redom pobjedama od 5:0. Najmlađa "sokolašica" Elena Šegavčić izgubila je u prvom kolu, premda su iz osječkog kluba bili nezadovoljni takvom sudačkom procjenom.

Karate akademija iz Osijeka nastupila je sa sedam natjecatelja, a osvojili su pet odličja. U katama Gabrijel Nemet bio je drugi među cicibanima. U borbama Bartol Klanac osvojio je prvo mjesto kod mlađih učenika do 40 kg, a Luka Škripić bio je zlatni u istom uzrastu u kategoriji + 45 kg. Mihael Mikolin u konkurenciji učenika do 50 kg osvojio je treće mjesto. U borbama ekipno za učenike ekipa Karate akademije - Mihael Mikolin, Bartol Klanac, Luka Škribić i Luka Mandić, osvojila je prvo mjesto. Korak do medalje nakon borbi u repesažu ostali su Chiara Majić (učenice), Karla Karalić (mlađe kadetkinje) i Luka Mandić (učenici). K.L.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike