Regija
GLAZBENA ŠKOLA MILKA KELEMENA

Glazbeni je tjedan otvorio Glazbograd
Objavljeno 14. svibnja, 2019.
SLATINA - Ovogodišnji Glazbeni tjedan, koji već 16 godina zaredom organizira Glazbena škola Milka Kelemena, započeo je izvedbom 14 dječjih pjesama Nade Konecki pod zajedničkim nazivom Glazbograd.

Idejna začetnica toga programa učiteljica je Andrea Kligl, voditeljica početničkog solfeggia i malog zbora škole, koja je na taj način ostvarila suradnju sa svojom nekadašnjom profesoricom Nadom Konecki iz Glazbene škole Brune Bjelinskog Daruvar. Prof. Konecki, naime, već tridesetak godina piše pjesme za djecu i priprema mališane za bjelovarski festival dječjih pjesama "Djeca, radost, pjesma" pa ima bogato iskustvo u pripremanju takvih priredaba za djecu. Tako su slatinski mališani, uz pomoć učenika iz velikog učeničkog zbora, izvodili pjesme za koje je scenski nastup osmislila autorica glazbe, a aranžman napisao Mladen Konecki. Pjesme su glazbeno i tekstualno prilagođene djeci, a govore o njohovoj svakodnevici ("Na putu do škole", "Moja škola", "Ja sam zabušant", "Prva ljubav", "Mama", "Moja baka", "U zemlji snova", "Djeca žele mir"…). Izvedena je i pjesma "Slatinsko zlato" domaće autorice Tamare Dorić. Svečano otvorenje Glazbenog tjedna završeno je nastupom plesne skupine Glazbene škole Milka Kelemena, a ravnatelj škole Antonio Brzica i učiteljica Andrea Kligl zahvalili su gošći iz Daruvara prigodnim poklonom.

Tijekom Glazbenog tjedna na pozornici Hrvatskoga doma nastupit će učenici solisti, puhački orkestar i učenici iz Područnog odjela škole iz Orahovice, učenički zbor škole i tamburaški orkestar, a u petak, posljednjeg dana Glazbenog tjedna, u Slatini će se predstaviti gosti iz Osijeka, gudački kvartet Glazbene škole Franje Kuhača. P. Žarković
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana