Novosti
RJEŠAVANJE PROBLEMA DUGOVA

Četiri bolnice s prijetnjom ovrhe
Objavljeno 14. svibnja, 2019.
Ministar zdravstva Milan Kujundžić najavio je u ponedjeljak da će se u četvrtak sastati s predstavnicima veledrogerija kako bi razmotrili problem dugova bolnica za isporučene lijekove i medicinski materijal, a posebice kako riješiti dugove nekoliko bolnica kojima prijeti ovrha. Prema podatcima veledrogerija, ukupni dospjeli dug bolnica prema njima dosegnuo je 2,6 milijardi kuna.


"Postoji nekoliko bolnica s prijetnjom ovrhe i treba žurno pronaći tih stotinjak milijuna kuna da se to otkloni, a sve drugo treba se rješavati dugoročno. To su bolnice u Dubrovniku, Sisku, Vinkovcima, Virovitici. One su akutni problem, ali sastajemo se i zbog dugoročnog rješenja problema s dugovima", izjavio je Kujundžić. Istaknuo je kako ukupni dug u zdravstvu iznosi osam milijardi kuna, koji je ova vlada naslijedila i pokušava ga riješiti. "Dugovi su problem koji traje sva ova desetljeća, oni su problem ove administracije i svih budućih", kazao je Kujundžić. Dodao je kako za vrijeme ove vlade dug nije rastao, kao ni javni dug države zbog tih dugova, no sustav se mora temeljiti na održivosti, a to znači da treba osigurati sredstva za ono što se troši i razinu zaštite koju želimo osigurati.
Kako je prošli tjedan za naš list izjavio Ivan Klobučar, predsjednik Koordinacije veledrogerija pri Hrvatskoj udruzi poslodavaca, dugovi bolnica rastu 150 milijuna kuna mjesečno. H/D.Pav.
Možda ste propustili...

20. TRAVNJA U HOTELU SHERATON U ZAGREBU

Predstavljanje uglednih škola