Regija
PETI GASTROFEST U BOCANJEVCIMA OKUPIO BROJNE SUDIONIKE

Lovorike pokupili Biograd na Moru i mađarski Olas
Objavljeno 14. svibnja, 2019.
BOCANJEVCI

Grad Belišće i Turistička zajednica Grada Belišća, uz svesrdnu pomoć Bocanjevčana, proteklog su vikenda organizirali jednu od najvećih gastronomskih manifestacija na području grada Belišća – Gastrofest, koji je ove godine u sklopu programa proslave Dana Grada Belišća okupio više od 70 kuhara, te mnoštvo izlagača. Bila je ovo peta godina zaredom u kojoj su stanovnici etnosela Bocanjevci pokazali i potvrdili svoje goleme turističke, ali i domaćinske potencijale, koje turisti i gosti tek počinju otkrivati.

Bocanjevački Gastrofest zajednički su otvorili zamjenica gradonačelnika Belišća Ljerka Vučković, voditeljica ureda Turističke zajednice grada Belišća Janja Čeliković te zamjenik osječko-baranjskog župana Goran Ivanović konstatirajući kako je riječ o još jednoj pozitivnoj priči kakve podupiru Grad i Županija.

Kako je gastronomski festival u Bocanjevcima, koji je pokrenut s ciljem jačeg spajanja "zelene i plave Hrvatske", i ove godine bio natjecateljskog karaktera, ocjenjivački sud donio je Odluku prema kojoj je najukusnije jelo prezentirao grad Biograd na Moru, drugo je mjesto pripalo OPG-u Marine Malarić iz Veliškovaca, a treće restoranu Pleter iz Vukovara. Najbolje ocjene za najuređeniji stol dobila je Hrvatska samouprava sela Olas iz Mađarske, na drugom je mjestu bio grad Benkovac, a na trećem Matica umirovljenika Beli Manastir. Priznanja za sudjelovanje i posebnu prezentaciju dobili su OPG-u Mihaljević Bocanjevci, tvrtka Darosy d.o.o. Beli Manastir, Udruga djece i mladih s poteškoćama u razvoju Zvono Belišće, Lenka Vidošić iz Bocanjevaca te OPG Jovanovac Marica iz Županje.

Ugodnu atmosferu u Bocanjevcima zaokružio je popratni zabavni program u kojem su nastupili Tamburaški sastav Ravnica i Željko Lončarić Žec, voditelj programa Davor Dretar Drele, a za sve one koji su željeli uživati u vožnji šokačkim zapregama na raspolaganju su bili članovi Konjogojske udruge Valpovština.

Održana je i Smotra pjevačkih skupina na kojoj su nastupili MPS Kešinački mališani, MPS Starotopoljani, MPS Zuce Gundinci, Zbor Matice umirovljenika Bilje, Zbor Matice umirovljenika grada Belišća, MPS Satničani, MPD Bocanjevački pajdaši, ŽVS Bocanjevčanke, Dječja skupina KUD-a Šokadija Bocanjevci te Njemačka zajednica – Zemaljska udruga Podunavskih Švaba iz Osijeka. L.Aničić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike