Regija
NAŠICE DOMAĆIN 23. DRŽAVNOG NATJECANJA MLADIH CK-A

Sudjelovalo 126 djece u 21 ekipi iz cijele Hrvatske, a najbolji su bili Zagrepčani
Objavljeno 13. svibnja, 2019.
NAŠICE - Svečanim mimohodom kroz grad započelo je 23. državno natjecanje mladih Crvenog križa, kojemu su prvi put domaćini Gradsko društvo Crvenog križa Našice i Osnovna škola Dore Pejačević.Natjecanje se održavalo cijelu subotu i nedjelju prijepodne na nekoliko lokacija u samom središtu grada. 126 mladih u 21 ekipi natjecalo se za titulu najboljih u dvije kategorije – podmladak (osnovne škole) i mladi (srednje škole). Subota je bila rezervirana za Natjecanje ekipa prve pomoći, a nedjelja za Natjecanje ekipa Realističkog prikaza ozljeda. Samo otvaranje i svečani program održan je u velikom šatoru na trgu Franje Tuđmana, a do tamo je dugu kolonu predvodila Gradska glazba Našice. Program je obogatio svojim nastup i zbor Osnovne škole Dore Pejačević pod ravnanjem nastavnice Mirjane Šutalo Vulić te Jona Vukšić recitacijom "Slavonijo moja mila". Natjecanje je otvorila učenica OŠ Dore Pejačevića Mihaela Suk, jedna od nagrađivanih đaka u području likovnosti i glazbe.

Potporu ovom velikom natjecanju dali su predsjednik Gradskog vijeća Krešimir Kašuba, zamjenik župana Osječko-baranjske županije Petar Lagator, Glavni tajnik makedonskog Crvenog križa Sait Saiti, predsjednik Hrvatskog Crvenog križa dr. Josip Jelić, predstavnica Agencije za odgoj i obrazovanje Marijana Toljan te predsjednik državnog povjerenstva i Izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Robert Markt. Uime domaćina natjecanja obratili su se ravnateljica Osnovne škole Dore Pejačević Jasminka Falamić i ravnatelj GDCK-a Našice Igor Feldi.

- Nama je izuzetna čast i ponos što smo domaćini ovog natjecanja jer naš grad od povijesti je obilježen obitelji Pejačević pa možemo sigurno reći da je ta obitelj i pokrenula rad Crvenog križa u Našicama - rekao je Igor Feldi te zahvalio volonterima. Cjelokupni događaj, rad, volju i znanje natjecatelja najbolje je opisao dr. Josip Jelić, predsjednik Hrvatskog Crvenog križa, koji ih je motivirao i rekao da su oni pravo bogatstvo jer imaju znanje i vještine da svakom spase život, i to je jedan od najvažnijih poslanja njihova volonterskog rada.

Nakon prvog dana natjecanja proglašeni su i oni najbolji.

U kategoriji prve pomoći, u rješavanju stvarnih nesreća i pismenim ispitima, zavidno znanje pokazali su mladi i pomladak iz GDCK-a Zagreb, drugi u obje kategorije bili su GDCK Osijek, a treći u kategoriji su pomladak GDCK-a Umag (Buje) te u kategoriji mladih GDCK-a Rab. I.Ćosić
U kategoriji prve pomoći najbolji u obje kategorije su mladi i pomladak iz GDCK-a Zagreb, a iz drugi GDCK-a Osijek
Možda ste propustili...

SLAVONSKO-BARANJSKE POLJOPRIVREDNE POVRŠINE

Kiša je spasila usjeve, ali zbraja se šteta od divljači

OPĆINA: OBAVIJEST, OPOMENA PA KAZNA

Za zapuštene okućnice kazne od 300 do 1300 €

NA OBRONCIMA FRUŠKE GORE

Idući vikend drugi Ilok Walk & Wine

Najčitanije iz rubrike