Sport
VISOKA POBJEDA U KRANJČEVIĆEVOJ

Veliki korak prema Europi: Bijelo-plavi razmontirali Lokomotivu
Objavljeno 11. svibnja, 2019.
U velikom stilu je Osijek prošao gostovanje kod Lokomotive. Nakon što na prethodne četiri utakmice u gostima nisu uspjeli zatresti mrežu suparnika, u Kranjčevićevoj im se otvorilo. Visoka pobjeda osigurana je zahvaljujući sjajnom pogotku Marina Pilja kojim je domaćin načet, a posao je završen u finišu utakmice kada je Osijek u razmaku od 79. do 86. minute zabio još tri pogotka i „lokosima“ nanio najteži domaći poraz ove sezone. Tom su pobjedom bijelo-plavi napravili važan korak prema Europi.
Piljeva golčina


Osijek je već nakon 15 sekundi igre mogao povesti. Uhvatili su bijelo-plavi suparnike na spavanju čim su krenuli s centra. Pilj se poput šila probio kroz sredinu uposlio Bobana na lijevoj strani koji je povratnom loptom tražio Marića ispred vrata, ali je ona otišla malo iza leđa osječkom centarforu, koji je pokušao petom zahvatiti loptu, ali nije to napravio na željeni način, pa je Lokomotiva preživjela taj iznenadni prvi udar. Tri minute kasnije opet je Marić bio pred vratima nakon ubačaja Šorše na drugu vratnicu, no ostao je zamalo prekratak. Osijek je kvalitetno ušao u utakmicu. Držao je „lokose“ daleko od vrata, pa oni cijelo prvo poluvrijeme nisu stvorili nijednu ozbiljniju priliku. Ono što je i prošlo u kazneni prostor koncentrirano su rješavali Škorić, Guti i Šutalo. Baš je ovaj posljednji u 15. minuti bio pravovremen i ispred Radonjića otklonio potencijalno opasni ubačaj Lecjaksa.

Najveću priliku u prvom poluvremenu imao je Osijek u 19. minuti. Sve je sam napravio Kleinheisler. Prvo je presjekao poprečno dodavanje suparnika, a onda se lako oslobodio prvo Kolingera, pa je zaobišao vratara Grbića i kad se realizacija činila neminovnom na liniji vrata izniknuo je Majstorović i u padu izbio loptu u korner. Ipak, Osječani su svoju dobru igru naplatili u 22. minuti . Kakav je pogodak zabio Marin Pilj. Kleinhesler ga je kratko proigrao iz kornera, a Pilj je povukao loptu na lijevoj strani nekoliko koraka i onda opalio s 25 metara i pogodio lijevi gornji kut nemoćnog Grbića – 0:1.

Prvi dio susreta ostat će upamćen i po dvije zamijene koje su morali obaviti treneri. U 30. minuti trener domaćih Tomić je Datkovića zamijenio Burićem, isto je prtisiljen bio napraviti Dino Skender s druge strane jer je Kleinheisler osjetio bol u mišiću zbog kojeg je propustio susret prošlog kola u Koprivnici. U igru je ušao Pušić. Do poluvremena zabilježili smo jedan pokušaj Bobana s ruba kaznenog prostora kada je lijepo primio loptu na grudi, pa iz okreta pucao pored lijeve vratnice. U sudačkoj nadoknadi Ivanušec je imao slobodan udarac s 24 metra, ali je dobro reagirao „živi zid“ Osijeka pa je lopta završila u korneru.

U sedam minuta tri pogotka


Osijek je u drugom dijelu susreta uzeo nešto oprezniji pristup, a itekako se osjetila činjenica što u igri više nije bilo Kleinheislera koji je baš bio nadmoćan u sredini terena. Malo po malo Lokomotiva je pojačavala pritisak, pa su stigle i prve neugodnosti pred Malenicom. U 49. minuti Žaper je promašio jednu loptu u kaznenom prostoru, ona je došla do Burića koji je sa 15-ak metara iskosa puca visoko preko vrata. U 62. i 63. još je dvaput prijetio domaćin. Prvo je Drožđek izmakao pozornosti obrane Osijeka nakon ubačaja iz kuta, ali je loše pucao s druge vratnice, a potom je Uzuni šutirao s ruba kaznenog prostora, lopta je zakačila Pušića te završila zamalo pored desne vratnice.

U 75. minuti Osijek je oštećen za kazneni udarac. Lopa je ušao u kazneni prostor, „okrenuo“ Kolingera i onda ga je pomeo Uzuni, ali je sudac Bebek, koji je bio blizu događaja, ostao nijem. S tribina je bio dojam kako je pogriješio. Ipak, četiri minute kasnije pravda je bila zadovoljena. Talys je povratnom loptom pronašao Šoršu na rubu kaznenog prostora, a on ju je ostavio za Žapera koji je izveo pravu minijaturu, prevario je dvojicu protivnika i onda preciznim udarcem sa sedam metara pogodio malu mrežu u lijevom kutu – 0:2. Sve dvojbe oko pobjednika rješene su u 86. minuti. Vratar Grbić je na jednu vraćenu loptu od suigrača pokušao driblati Marića koji mu je uzeo loptu i gurnuo ju je u praznu mrežu – 0:3.  Ubrzo su Osječani zabili još jedan pogodak. Ovaj put je Marić odlično poslužio Pušića na lijevoj strani kaznenog prostora, a on je hladnokrvno prebacio istrčalog Grbića za četvrti pogodak za visoku i vrijednu pobjedu Osijeka. D.Keler

Rezultati by SofaScore

Lokomotiva – Osijek 0:4 (0:1)


ZAGREB – Stadion u Kranjčevićevoj. Vrijeme i teren povoljni za igru. Gledatelja: 300. Sudac: Ivan Bebek (Rijeka) – 5,5. Strijelci: 0:1 Pilj (22), 0:2 Žaper (79), 0:3 Marić (84), 0:4 Pušić (86). Žuti karton: Lecjaks (Lokomotiva), Pušić, Lopa (Osijek). Crveni kartoni: -
IGRAČ UTAKMICE: MIRKO MARIĆ (OSIJEK)
LOKOMOTIVA: Grbić 5, Karačić 5, Kolinger 5,5, Majstorović 6, Datković 5,5 (od 30. Burić 6), Kastrati 5 (od 57. Đrožđek 5,5), Jakić 5,5 (od 69. Rakić 5), Ivanušec 6, Lecjaks 6, Uzuni 5, Radonjić 6.
OSIJEK: Malenica 6,5, Škorić 6,5, Guti 6,5, Šutalo 6,5, Šorša 6,5, Žaper 7, Kleinheisler 6,5 (od 36. Pušić 6,5), Pilj 6,5(od 70. Lopa 6), Talys 6,5, Boban 6 (od 60. Grgić 5,5), Marić 7.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike