Sport
RUKOMETNA LIGA ZA PRVAKA

Sportski praznik u Vinkovcima
Objavljeno 10. svibnja, 2019.
U vinkovačku sportsku dvoranu OŠ "Bartol Kašić" u subotu, u sklopu 8. kola Lige za prvaka, stiže vladar hrvatskih rukometnih dvorana, nedodirljivi PPD Zagreb. Spačva Vinkovci dočekuje momčad prepunu reprezentativaca i ponajboljih igrača Hrvatske, a i šire, tako da će subota biti pravi rukometni i sportski praznik u OŠ "Bartol Kašić".

Nekada bi gostovanje jakog PPD Zagreba u Vinkovcima bilo prava egzotika, posljednjih godina to je redovita pojava, jer Spačva treću sezonu u nizu igra Ligu za prvaka, a doigravanje dovodi i našu najbolju momčad na istok države. Vinkovčani dočekuju lidera iz Zagreba na petom mjestu tablice Lige za prvaka, nitko nema iluzije da bi domaćin mogao napraviti čudo i iznenaditi moćni PPD, ali, prema najavama trenera Spačve, njegova momčad neće se unaprijed predati.

- U ovoj utakmici, kao i protiv NEXE-a, želimo odigrati najbolje što možemo, pokazati svima u dvorani zašto smo već treću sezonu uzastopce u doigravanju za prvaka države. Ovo jest za nas utakmica sezone, jer ju i naši navijači i rukometaši čekaju s nestrpljenjem, jedni da pokažu sve najbolje od sebe na terenu, drugi da uživo vide najkvalitetniju momčad naše lige. Uvjeren sam kako će gledatelji imati razloga uživati, a mi ćemo odigrati utakmicu bez ikakvog pritiska ili opterećenja, onako za gušt - najavljuje trener Spačve Josip Mečić.

Vinkovčani su svoje želje u ovoj sezoni već odavno ostvarili, samim plasmanom u Ligu za prvaka ispunili su cilj, a svaka pobjeda u doigravanju dodatni je bonus. Do sada su ih ostvarili dvije, protiv PPD Zagreba nemoguće je očekivati bilo što osim poraza, potom Spačva još ide u Poreč, a u posljednjem kolu u Vinkovce dolazi Umag.

- Mi smo naš cilj odavno ostvarili, sve nakon plasmana u Ligu za prvaka dodatni je uspjeh. Rekao sam na početku doigravanja kako ćemo pokušati protiv tri momčadi s kojima smo igrali u Premijer ligi nešto napraviti, a u utakmicama protiv NEXE-a i Zagreba trebamo samo uživati i igrati za svoju dušu, jer su ta dva kluba u hrvatskim okvirima svijet za sebe. Hoćemo li na kraju prvenstva biti peti ili četvrti, to je sada manje važno, važno je samo da igramo dobro, da se dobro predstavljamo kao momčad - dodao je strateg Spačve Josip Mečić.

Utakmica Spačva - PPD Zagreb igra se u subotu u 19 sati u dvorani u Vinkovačkom Novom Selu. A. Grgić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike