Novosti
MEMORIJAL “BOJNIK DAVOR JOVIĆ - PRVI ZA HRVATSKU 2019.”

Nikola Knežević najspremniji pripadnik HV-a
Objavljeno 10. svibnja, 2019.
Skupnik Nikola Knežević iz Zapovjedništva specijalnih snaga pobjednik je natjecanja za najspremnijeg pripadnika Oružanih snaga RH "Memorijal bojnik Davor Jović - prvi za Hrvatsku 2019." u najbrojnijoj kategoriji natjecatelja iz Hrvatske vojske i Ministarstva unutarnjih poslova RH, priopćeno je u petak iz Ministarstva obrane. Vojnikinja Mara Pejić, pripadnica Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske, osvojila je prvo mjesto u ženskoj konkurenciji natjecanja.

Potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević, čestitajući skupniku Kneževiću, naglasio je da je "pokazao vrhunsku spremnost, sposobnost, snagu, požrtvovnost i odlučnost hrvatskog vojnika“.

Također, ministar je čestitao svim natjecateljima na svemu što su pokazali na utrci, rekavši kako su pokazali izvrsnu motoričku i psihičku spremnost koje i moraju krasiti vojnike. Podsjetivši na činjenicu da natjecanje nosi ime čovjeka koji je bio jedan od heroja Domovinskog rata, ministar je istaknuo da je bojnik Davor Jović (1956. - 2017.) svojim sportskim načinom života, vrlinama i vrijednostima bio i treba biti uzor i današnjim vojnicima.

Pobjednik Knežević istaknuo je kako mu je ovo najveći uspjeh u karijeri. "Najteži je bio završni put, odnosno križni put ispod crkve. Pripremali smo se u postrojbi koja je imala veliku ulogu u ovoj pobjedi. Na kraju, svi smo bili jednaki, netko je na utrci imao više sreće, a netko manje, a ja sam ipak stigao prvi", rekao je. H/D.Pav.
Možda ste propustili...

ODLAZAK BRAČNOG PARA RASPUDIĆ

“Raskol u Mostu bio je samo pitanje vremena”

IDEJU PODRŽAVAJU RIJEKE PRAVDE, MOŽEMO, IDS...

Za antikorupcijsku većinu 57 zastupnika