Regija
U STRIZIVOJNI

OŠ Ivane Brlić-Mažuranić sada ima dizalo za djecu sa zdravstvenim teškoćama
Objavljeno 11. svibnja, 2019.
STRIZIVOJNA - U Osnovnoj školi Ivane Brlić-Mažuranić u Strizivojni, u kojoj je školstvo staro čak 190 godina, u rad je pušteno dizalo, a kako bi sva djeca, odnosno ona sa zdravstvenim teškoćama u kretanju, mogla lakše do oba kata zgrade.


– Želimo biti škola bez arhitektonskih barijera i limita - kaže Andro Mršić, ravnatelj strizivojačke škole, koja je uključena i u eksperimentalni program Škola za život.


- Sukus odgoja i obrazovanja danas je uključenost svih, inkluzija, socijalna inteligencija i vještine - dodaje Mršić. Dizalo je u rad pustio zamjenik osječko-baranjskog župana Petar Lagator. Ugrađeno je uz pomoć Osječko-baranjske županije, a radovi su trajali od rujna prošle do veljače ove godine. Vrijednost im je više od 774.000 kuna. Na početku priprema za projekt ugradnje dizala strizivojačka osnovna škola imala je tri učenika koja su imala potrebu za njim, a danas ima jednog korisnika.
S nekadašnjih 800 prostor škole narastao je na 3500 četvornih metara, a školu odlikuju i brojne nagrade, rezultati na natjecanjima, programi i projekti. S.Ž.
Možda ste propustili...

POTPORA OPĆINI KNEŽEVI VINOGRADI

Za novu općinsku zgradu 60.000 €

Najčitanije iz rubrike