Regija
SUSRET U SPOMEN NA NOVINARA, GLUMCA I GLAZBENIKA

Naco Oster ostao je u srcu i sjećanju svih Našičana
Objavljeno 10. svibnja, 2019.
NAŠICE - Poznati novinar bio je član vokalno-instrumentalnog sastava Pingvini, prvog našičkog rock-sastava. Dvije godine nakon njegove smrti u Zavičajnom muzeju u Našicama održan je tematski susret u spomen na Nacu Ostera. Moderatorica susreta bila je ravnateljica Zavičajnog muzeja Našice Silvija Lučevnjak, koja je okupljenima prezentirala kratku biografiju novinara uz brojne fotografije i kraći pregled njegovih izvješća.

- Naco Oster ostao je u srcu i sjećanju svih nas - rekla je Silvija Lučevnjak.

Od 1981. godine do odlaska u mirovinu 2015. godine Naco Oster bio je novinar, urednik i voditelj emisija Redakcije kulture Informativnog programa na današnjoj Hrvatskoj radioteleviziji. Afirmirao se kao jedan od najznačajnijih TV novinara u području praćenja zbivanja u kulturi, posebno kazalištu. O njemu i njegovu radu govorili su dr. sc. Anica Vlašić-Anić i novinarski kolega Zlatko Mehun, koji je istaknuo njegovo važno djelovanje kao dobrovoljni ratni izvjestitelj.

O radu u kazalištu, velikoj ljubavi Nace Ostera, govorio je Duško Ljuština, umirovljeni ravnatelj Gradskog satiričkog kazališta Kerempuh, a o zajedničkoj glazbenoj karijeri pričao je Drago Čavajda te o novinarstvu radna kolegica, urednica redakcije Vijesti iz kulture Informativnog programa HRT-a, Zrinka Turalija Kurtak. I.Ć.
Možda ste propustili...

OPĆINA: OBAVIJEST, OPOMENA PA KAZNA

Za zapuštene okućnice kazne od 300 do 1300 €

U ŠUMANOVCE PRISTIŽE SVE VIŠE HODOČASNIKA

Dan poljodjelaca, obiteljski dan, uz molitvu i druženje

Najčitanije iz rubrike