Osijek
“ZAGUŽVALO” SE ZBOG PODVOŽNJAKA

Policija: Svačićevu je bolje izbjeći!
Objavljeno 10. svibnja, 2019.
Koliko zatvaranje samo jednog prometnog pravca može izazvati gužve na prometnicama u okolici, ponovo pokazuju svakodnevne situacije na Svačićevoj, Ulici I. G. Kovačića, Frankopanskoj, na Sjenjaku, pa i na Divaltovoj. Naime, od početka rekonstrukcije kolnika u Trpimirovoj, točnije zatvaranja dvaju istočnih trakova, spomenute su ulice preopterećene pa je za vožnju iz južnog dijela grada do centra potrebno, napose u špicama, znatno duže vrijeme nego inače, zbog čega je nužna intervencija prometne policije.

Osobito je opterećena Svačićeva ulica, od raskrižja s Vukovarskom ulicom do Divaltove. Stoga je Prometna policija još prije početka radova uputila zahtjev Odjelu za promet Grada Osijeka za preprogramiranje semafora na kritičnim raskrižjima, odgovaraju iz PU osječko-baranjske. Dodaju kako službenici Postaje prometne policije Osijek svakim radnim danom upravljaju prometom od 6.30 do 17.30, a prema potrebi i duže na raskrižju Svačićeve i Vukovarske te u vrijeme špice, u 8 i 15 sati, na ostalim raskrižjima prema potrebi. Dodatan je problem, smatraju u PU, prijelaz preko željezničke pruge na Vukovarskoj, što obustavlja promet, stoga savjetuju vozačima da za prometovanje više koriste alternativne ulice.

- Predlažemo prometovanje Divaltovom, Gackom i Vinkovačkom, odnosno Južnom obilaznicom i Vinkovačkom u smjeru centra. Također, predlažemo i Južnu obilaznicu prema zapadnom dijelu grada ili Višnjevcu, odnosno Josipovcu. Ti se pravci ne koriste u mjeri u kojoj bi mogli, a svakako će manje opteretiti Svačićevu te skratiti vrijeme putovanja - zaključuju u PU osječko-baranjskoj.

Podsjetimo, od 6. svibnja, zbog rekonstrukcije podvožnjaka na Trpimirovoj, zatvorena su dva istočna traka na dionici od kružnog toka na raskrižju Drinske i Trpimirovoj do Vukovarske. Promet u smjeru Vukovarska - raskrižje Trpimirove i Drinske odvija se jednim prometnim trakom. Očekivano je da će radovi trajati 90 radnih dana, a faze radova mijenjat će se ovisno o dinamici.
M. Mihelić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike