Crna kronika
PLIJEN NISU BIRALI

Pet kradljivaca dobilo prijave zbog niza krađa
Objavljeno 11. svibnja, 2019.
Lopovi su provaljivali u trgovine, vikendice, kuće, krali zaključane bicikle i drva iz šume
OSIJEK - Nekoliko provala zabilježeno je u četvrtak u Slavoniji i Baranji. Policijska uprava osječko-baranjska izvijestila je pak kako su njezini djelatnici riješili više krađa koje su se zbile u Valpovu i okolici Osijeka. Četiri mlađe osobe prijavljene su zbog sumnje da su provaljivale u tvrtke, vozila i kuće.
U prvom slučaju kazneno su prijavljeni 24-godišnjak i 30-godišnjak. Njih se dvojica sumnjiče da su u noći između 28. i 29. ožujka provalili u prostorije benzinske postaje u Valpovu i ukrali veću količinu motornih ulja. Nastala je materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. U drugom slučaju sumnja se da su 22-godišnjak i 18-godišnjak počinili "pet teških krađa i jednu krađu." Mladići su od siječnja do travnja provalili u prostorije tvrtke u Josipovcu i ukrali razni alat u vrijednosti više tisuća kuna. Provalili su i u ugostiteljske objekte, tvrtke i vikendicu u Tenji. Od tamo su ukrali televizor, novac, cigarete i mobitele. Vlasnicima je nastala ukupna materijalna šteta od više tisuća kuna. Mladići nisu birali plijen jer im se na teret stavlja da su iz kamiona parkiranog u Brijestu ukrali nekoliko stotina litara goriva, prouzočivši time materijalnu štetu od više tisuća kuna. Četvorica provalnika prijavljena su nadležnom državnom odvjetništvu.


I djelatnici Policijske postaje Našice riješili su jedno kazneno djelo, a riječ je o krađi drva iz šume. Istragom je utvrđeno da postoji sumnja kako je 59-godišnjak u ožujku u šumi na području Našica posjekao i ukrao više kubika različite drvne mase ukupne vrijednosti nekoliko tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.
Osječkoj je policiji u četvrtak prijavljena krađa bicikla koja se zbila na frekventnom Gajevu trgu u prijepodnevnim satima, a lopov je vlasnici prouzročio štetu od nekoliko tisuća kuna. Kako je posljednjih dana zabilježen veći broj krađa bicikala, policija savjetuje građane da dobro paze na svoje bicikle, da ih obvezno zaključaju ako ih ostavljaju, te da, po mogućnosti, koriste kvalitetnije naprave za zaključavanje. Možda jesu skuplje od običnih, no sajle i brave od čelika bit će lopovu teško obiti. Policija također savjetuje građanima da bicikl vežu za neki čvrsti objekt, jer se pokazalo u nekoliko slučajeva da su lopovi zaključan bicikl jednostavno odnijeli. Samo u travnju u Slavoniji i Baranji ukradeno je više od 30 bicikala.

Milan Bugarić
PROVALE I U POŽEŠKOM KRAJU
Provala je bilo i u Požeško-slavonskoj županiji. U noći između četvrtka i petka u mjestu Ruševo kod Čaglina za sada nepoznati lopov provalio je u prostorije lokalnog Dobrovoljnog vatrogasnog društva. Na sreću vatrogasaca, lopov nije ništa ukrao. Vjerojatno ista osoba provalila je iste noći u obližnju trgovačku radnju u vlasništvu trgovačkog društva iz Siska. Šteta će se znati nakon inventure stvari u trgovini gdje je lopov oštetio i vrata.

U razdoblju od 5. travnja do 7. svibnja u šumskom predjelu u blizini mjesta Škrabutnik za sada nepoznata osoba posjekla je i ukrala nekoliko stabala graba, bagrema i jasena u vlasništvu Hrvatskih šuma. Policija je obavila očevide na mjestima obje krađe i traga za lopovima.
Možda ste propustili...

ZAUSTAVILI GA NA GRANICI

Izgon iz RH zbog krivotvorene vize

HTIO IH PRODAVATI NA ZAGREBAČKOM PODRUČJU

Zaplijenjeno gotovo 300.000 tableta, uhićen 27-godišnjak

Najčitanije iz rubrike