Kultura
UZ 78. ROĐENDAN GRADA ĐAKOVA

Osječanki Marijani Matijević Povelja zahvalnosti
Objavljeno 11. svibnja, 2019.
Na svečanoj akademiji, na kojoj je Grad Đakovo obilježio 780. rođendan, dodijeljene su nagrade i priznanja istaknutim pojedincima i kolektivima, a među njima i Marijani Matijević, Osječanki koja od 2012. radi u Osnovnoj glazbenoj školi pri OŠ "Ivan Goran Kovačić" kao voditeljica zbora i nastavnica klavira. Njoj je pripala Povelja zahvalnosti za prinos u području kulturno-glazbenog života.

Marijana Matijević, profesorica solo pjevanja, Osječanima je dobro poznata kao dugogodišnja članica HPD-a "Lipa" (od ove godine i voditeljica malog zbora HPD-a "Lipa"). Osim što posljednjih godina sa svojim zborom niže sjajne uspjehe na međunarodnim natjecanjima i time promovira i školu i Đakovo, za ovo je priznanja posebno zaslužan dodatni, izvannastavni napor koji Marijana ulaže u obogaćivanje glazbene slike Đakova.

Njezina dugogodišnja bogata suradnja s Gradskom knjižnicom i čitaonicom Đakovo rezultirala je brojnim koncertima, ali i gostovanjima Belomanastirskog ansambla harmonika. Ove je godine suradnja nastavljena Rapsodijom u knjižnici, čiji je cilj svim Đakovčanima približiti glazbu i povezati sve generacije, što je učinila iskoračivši izvan glazbene škole - u knjižnicu, na trg, u dvorane, crkve... Na humanitarnim koncertima i događanjima njezini su učenici postali glazbeni promotori i aktivni članovi zajednice. Grad Đakovo nastoji prepoznati entuzijaste koji izlaze iz uobičajenih okvira posla i slobodno vrijeme i znanje posvećuju zajednici. N.Vek.
Pjesma “Đakovo, najljepši grade”
Trajnu počast Đakovu odala je i pjesmom Đakovo, najljepši grade za koju je napisala tekst i glazbu i poklonila ju đakovačkoj osnovnoj glazbenoj školi. Ta je pjesma u izvedbi zbora iste škole otvorila i Đakovačke vezove 2017., a snimljen je i spot. Za prošlogodišnji je Advent Đakovu poklonila još jednu skladbu, Najljepši blagdan, koju je ponovno snimio zbor OGŠ pri OŠ “Ivan Goran Kovačić” Đakovo. Ovo veliko priznanje nesumnjivo će joj biti i velika motivacija za daljnji rad i početak jedne lijepe glazbene đakovačko-osječke priče.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana