Svijet
MILORAD DODIK

“Inzko ne može smjenjivati, neka proba”
Objavljeno 9. svibnja, 2019.
Predsjedajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je kako će Republika Srpska pratiti Srbiju kada je riječ o Kosovu i neće dopustiti da "visoki predstavnik smjenjuje bilo koga". Dodik podsjeća kako međunarodna zajednica ne želi razgraničenje između Srbije i Kosova, jer bi to moglo inicirati izdvajanje RS-a iz sastava BiH i ako se Beograd i Priština tako dogovore, RS će biti uz Srbiju.

Nakon što je visoki predstavnik Valentin Inzko u srijedu podnio izvještaj Vijeću sigurnosti UN-a, u kojem je kritizirao srpske vlasti zbog secesionističkih prijetnji, počele su rasprave o tome kako bi se na udaru tzv. bonskih ovlasti mogao naći i Dodik.

"On ne može smjenjivati, to je prošlo vrijeme. Kakvo smjenjivanje? Što ako smijeni, ako mi kažemo da ne dolazi u obzir, što će onda, koga će smijeniti? Ja ne podržavam bilo čije smjenjivanje i u RS ta praksa neće proći", rekao je Dodik. Dodao je kako su Inzku jasno poručili još prije deset godina da "ne smije ništa učiniti". "Neka proba", poručio je Dodik. M.F.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ČETIRI DODATNE ZEMLJE - RUSIJA, AUSTRALIJA, INDIJA I JUŽNA KOREJA

Trump odgađa samit G7 i želi ga proširiti

2

POZVAO SVIJET NA STVARANJE "POŠTENIJEG I PRAVEDNIJEG DRUŠTVA"

Papa: Nakon pandemije sve će biti drukčije, svijet će biti bolji ili gori

3

POLICIJSKA BRUTALNOST REZULTIRALA SMRĆU TAMNOPUTOG GEORGEA FLOYDA

u SAD-u masovni prosvjedi, policijski sat i sveopći kaos zbog rasizma