Tehno
U BERLINU

Bosch ConnectedWorld 2019.
Objavljeno 10. svibnja, 2019.
Inovativni proizvodi i usluge svakodnevni život ne čine samo praktičnijim, nego i sigurnijim i učinkovitijim; kod kuće, na poslu i u pokretu. Među brojnim inovacijama ističemo neka od Bosch rješenja za mobilnost. Boschevo rješenje Convenience Charging za integrirano punjenje i navigaciju vozačima električnih vozila nudi precizno predviđanje dosega, planiranje ruta koje u obzir uzima sve potrebne stanice za punjenje te jednostavno punjenje i plaćanje. Uz nove usluge povezane s određivanjem zemljopisnog položaja, Bosch vozačima pomaže iskoristiti vrijeme potrebno za punjenje, zbog čega se vozači mogu veseliti stajanju radi punjenja. Na primjer, s pomoću platforme za rezervaciju integrirane u softveru za planiranje rute, vozači u samo nekoliko sekundi mogu rezervirati stol u restoranu u blizini stanice za punjenje. S pomoću ove jedinstvene značajke sustav predlaže prikladne restorane, barove ili kafiće na novim odredištima na temelju prethodno spremljenih postavki vozača.


Kako bi se osiguralo da je softver vozila ažuran, sve veći broj proizvođača automobila uvodi ažuriranja softvera temeljena na tehnologiji oblaka. Stoga se softver najvažnijih upravljačkih jedinica može ažurirati jednako lako kao i na pametnom telefonu, bez potrebe za dugotrajnim posjetima salonima automobila. Više od pet milijuna automobila već je ažurirano daljinskim putem s pomoću softvera Boscheve platforme IoT Suite.


Jedinica za upravljanje povezivosti za komunikaciju V2X: za izravnu komunikaciju vozila sa svime (engl. vehicle-to-everything, V2X) Bosch je osmislio pametnu jedinicu za povezivost koja može komunicirati s pomoću bilo koje tehnologije prijenosa koja se temelji na komunikaciji bežičnom ili mobilnom mrežom. Vozila opremljena tom jedinicom mogu komunicirati međusobno ili s drugima u svojoj okolini, bez obzira na marku vozila ili državu u kojoj se nalaze. Bosch surađuje s novoosnovanom portugalskom tvrtkom Veniam koja obavlja složeni zadatak upravljanja podatkovnim vezama. Softver stalno traži najbolju tehnologiju prijenosa za svaki zahtjev i automatski se prebacuje između dostupnih opcija. M.R.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike