TvObzor
BLOOD & TREASURE

Stručnjak za antikvitete i kradljivica umjetnina
Objavljeno 10. svibnja, 2019.

CBS je još krajem 2017. dao zeleno svjetlo za snimanje 13 epizoda prve sezone nove akcijsko-avanturističke serije "Blood & Treasure" kako bi zamijenila ljetnu zabavnu seriju "Zoo" koju su otkazali nakon tri sezone. Naime, već nekoliko godina lagane ljetne serije imaju solidnu gledanost kad se uzme u obzir koje je doba godine, stoga ih sad imaju sve televizije koje drže do sebe.

"Blood & Treasure" je akcijska avanturistička drama o briljantnom stručnjaku za antikvitete i lukavoj kradljivici umjetnina koja se sprema uhvatiti nemilosrdnog terorista, a koji svoje napade financira ukradenim blagom. Danny McNamara (Matt Barr, "Valor") bivši je agent FBI-a specijaliziran za ukradene umjetnine i starine. Lexi Vaziri (Sofia Pernas, "Brave") je snalažljiva kradljivica umjetnina koju proganja tragični gubitak oca, za što okrivljuje Dannyja. Kad terorist Karim Farouk (Oded Fehr, "Tajni poslovi") pobjegne s neprocjenjivim artefaktom i otme Dannyjevu mentoricu, dr. Annu Castillo (Alicia Coppola, "Imperij"), Danny regrutira Lexi da mu pomogne dovesti Farouka do lica pravde i spasiti Annu. Dok ganjaju Farouka, susreću beskrupulozne pojedince koji mogu biti korisni saveznici ili opasni neprijatelji, uključujući Aidena Shawa (Michael James Shaw, "Savršena formula"), trgovca oružjem koji djeluje isključivo u vlastitom interesu, i Simona Hardwicka (James Callis, "Battlestar Galactica"), stručnjaka za nabavu ukradenih artefakata. Dannyju i Lexi pomaže velečasni Chuck (Mark Gagliardi), prijatelj iz Dannyjeva djetinjstva koji radi u vatikanskom ministarstvu vanjskih poslova u Rimu. Njihov lov privlači pozornost agentice Interpola Gwen Karlsson (Katia Winter, "Sanjiva dolina"), koja želi da se Farouk privede pravdi, ali neće dopustiti Dannyju i Lexi da u tom procesu prekrše međunarodne zakone. Dok prelaze svijet uzduž i poprijeko loveći svoju metu, Danny i Lexi neočekivano se nalaze u središtu 2000-godišnje bitke za kolijevku civilizacije.

Prve dvije epizode serije "Blood & Treasure" bit će emitirane 21. svibnja na CBS-u, a sljedećih jedanaest u nadolazećim tjednima, bez prekida. Autori su Matt Federman ("Jericho") i Stephen Scaia ("Savršena formula"), a ujedno će biti i scenaristi i izvršni producenti uz Taylora Elmorea ("Pravednik"), Bena Silvermana ("Tudori"), Marca Webba ("500 dana ljeta") i Marka Vlasica.

Nikola Kučar
ŽANR: akcija-avantura

AUTOR: Matt Federman, Stephen Scaia

ULOGE: Katia Winter, Michael James Shaw, James Callis, Sofia Pernas, Matt Barr

MREŽA: CBS

PREMIJERA: 21. 5.

EPIZODA: 13
Možda ste propustili...

FESTIVAL PICNIC GALACTIC NA PARKIRALIŠTU ZRAČNE LUKE “FRANJO TUĐMAN”

Kawasaki 3p za kraj svibnja sprema veliki drive-in koncert

20 GODINA ZAJEDNIŠTVA

Ključ uspjeha Nove TV su ljudi

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

CATE BLANCHETT

Dvostruka oskarovka koja je u glumi završila slučajno

2

INTERVJU: TIN OSTREŠ /PSIHOMODO POP, T.O./

Puštam stvari da idu svojim tokom, nema forsiranja

3

NAKON VELIKE TRAGEDIJE ZDRAVKO ŠKENDER VRAĆA SE NA SCENU

Glazba me vodi na neka ljepša mjesta