Tehno
ČETVRTI FOND S 200 MILIJUNA EURA

Bosch povećava ulaganje u vanjska novoosnovana poduzeća
Objavljeno 3. svibnja, 2019.
Zabilježen je porast ulaganja u novoosnovana poduzeća, u 2017. godini institucionalni ulagači i tvrtke uložili su 147 milijardi eura u ta poduzeća, što je gotovo tri puta više nego u 2012. godini, tako i Bosch povećava ulaganje u vanjska novoosnovana poduzeća te je tvrtki Robert Bosch Venture Capital GmbH (RBVC) omogućio 200 milijuna eura za četvrti fond.


„Oblikovanje budućnosti također podrazumijeva prepoznavanje dobrih ideja već u samome početku te put do njihova proboja. Kao vodeća tvrtka za internet stvari, želimo uložiti u određene tehnologije s obzirom na njihovu važnost u budućnosti, na primjer u umjetnu inteligenciju”, objašnjava dr. Volkmar Denner, glavni izvršni direktor tvrtke Robert Bosch GmbH. RBVC trenutačno ima udio u tri najperspektivnija novoosnovana poduzeća za umjetnu inteligenciju u cijelome svijetu: DeepMap, Graphcore i Syntiant. „Ulažemo u novoosnovana poduzeća, ali i surađujemo s njima na projektima otvorenih inovacija. To je jedan od načina na koje povećavamo svoju inovativnu snagu.” Otvorene inovacije koncept su koji povezuje kupce, istraživače, dobavljače i partnere te ih uključuje u inovativne aktivnosti tvrtke.


RBVC, jedan od najvećih korporativnih ulagača u Europi, specijaliziran je za novoosnovana poduzeća koja se bave inovativnim tehnologijama. Portfelj tvrtke uključuje više od 35 poduzeća koja se aktivno bave autonomnom vožnjom, umjetnom inteligencijom, internetom stvari te čak i tehnologijama zajedničkog vođenja glavne knjige kao što je lanac blokova (eng. blockchain). Svake godine stručnjaci tvrtke RBVC proučavaju više od 2000 novoosnovanih poduzeća, no samo stotinjak njih uđe u uži izbor. M.R.
Možda ste propustili...