Dome slatki dome
KUHINJA MOTIVI PRIRODE

Kuhinjske fronte za igru motivima
Objavljeno 2. svibnja, 2019.
Prirodu možete unijeti u kuhinju na različite načine, a svaki od odabranih dat će joj poseban izražaj i ugođaj.

Pripremanje omiljenih obroka bit će zasigurno ugodnije u kuhinji s motivima prirode. Takav pristup u njezinu oblikovanju učinit će je zanimljivijom za boravak i druženje s obitelji. Priroda je svagdje oko nas, oplemenjuje nas, pa je poželjna i kao motiv u uređenju kuhinje.

Prirodu možete unijeti u kuhinju na različite načine, a svaki od odabranih dat će joj poseban izražaj i ugođaj. Pobornici modernog i praktičnog minimalizma skloni su stiliziranim načinima, koji uključuju primjenu “printa” s motivima prirode ili životinjskim uzorcima na kuhinjskim frontama, pločicama ili staklenim plohama, a realistični načini uvode prirodno drvo i kamen, koji su često sastavni dijelovi klasičnih i rustikalnih kuhinja. Kuhinjske fronte idealna su podloga za igru motivima prirode. Bilo da se izvode od stakla, MDF-a bilo od nekog drugog materijala, poslužit će u svojoj punoj ili djelomičnoj površini kao podloga za različite motive. Preporučujemo otisak prenijeti samo segmentno, na određene dijelove kuhinje.

Veliki cvjetni motivi na zidnim keramičkim pločicama mogu zauzimati zidove izvan kuhinjskih elemenata te tako samu kuhinju ostaviti potpuno neutralnom – jednobojnom. Zidovi tako postaju naglašeni okvir koji zatvara kuhinju kao funkcionalno-tehnološku cjelinu. Uz cvjetne, motivi prirode mogu biti i drugi.

Sličan, ali opet drukčiji efekt postići ćete zidnim tapetama, koje možete postaviti na istaknuti kuhinjski zid. Motivi tapeta mogu biti fotorealistični ili stilizirani, apstraktni.

Vrlo zanimljiv način oživljavanja kuhinje upotreba je začinskog bilja u lončanicama, a smješteno je u posebno pripremljenim gornjim kuhinjskim elementima. Na taj način kuhinja postaje doista zelena i živa, a mijenjanjem začinskog bilja uvijek dobiva novi izražaj.
Jasminka Knežević
Možda ste propustili...

MOGU BITI PRIJENOSNICI BOLESTI

Sezona je krpelja, zaštitite svoje ljubimce

DETALJI ZA VRTOVE I TERASE

Užitak i odmor u toplim danima

NARCISE CVATU SAMO JEDNOM U SEZONI

Idealan cvijet za početnike

Najčitanije iz rubrike