Regija
RUŠENJE GUINNESSOVA REKORDA?

Slavonski trojac uskoro kreće na put oko svijeta
Objavljeno 23. travnja, 2019.
Drugi veliki projekt koji je predstavljen VPŽ-u je snimanje dokumentarca o Nikoli Boriću koji je luksuzni život zamijenio slamnatom kućicom u Kokočaku
VIROVITICA - U Maloj vijećnici Virovitičko-podravske županije održano je predstavljanje projekta Put oko svijeta električnim biciklom, snimanje dokumentarca za britanski serijal New Lives in The Wild te organizacija manifestacija ‘‘Spartanks utrka za djecu‘‘ na orahovačkom Jezeru. Hrvoje Jurić, iz Vrbice pokraj Đakova, predstavio je svoj plan u kojemu će pokušati električnim biciklom u 100 dana obići svijet te postaviti Guinnessov rekord.– Na put krećemo 1. lipnja iz Zagreba, sa mnom ide tim na čelu s Matijom Pospihaljem, koji će snimati dokumentarac. Dakle, krećemo iz Hrvatske pa kroz Mađarsku, Slovačku, Poljsku, Bjelorusija, Rusiju (9700 km), gdje dolazimo do Vladivostoka i letimo u Australiju (5500 km), zatim Sjevernu Ameriku (8800 km), od Anchorage (Aljaska) do istoka Kanade, odnosno do Halifaxe i za kraj letimo do Portugala (3000 km). Put od 29 tisuća kilometara planiram proći u 100 dana. Za ovaj put pripremao sam se više od tri godine – kaže Hrvoje Jurić, koji je za ovaj put povećao tjelesnu težinu za 14 kilograma jer će na njemu, procjenjuje se, izgubiti čak 20-ak kilograma. Hrvoje će na put oko svijeta na električnom biciklu, koji još nije predstavljen na tržištu, a put oko svijeta bit će mu najbolje predstavljanje. Riječ je o sportskom biciklu s tankom baterijom i jakim motorom koji je napravljen po mjeri i potrebama vozača, a njegova vrijednost je oko 50 tisuća kuna. Hrvoje će ovim projektom pokušati skinuti Guinnessov rekord najbržeg puta biciklom oko svijeta te još tri druga, u čemu ćemu pomagati dva Orahovčanina Matija Pospihalj i Nikola Borić.

- Ovo je do sada daleko najveći izazov za mene od kada se bavim snimanjem. Od kada je počela priča o ovom projektu, stalno se pripremam, smišljam koncepcije i siguran sa da će ovo biti jedna neponovljiva ekspedicija – kaže Matija Pospihalj. Drugi veliki projekt koji je predstavljen VPŽ-u je snimanje dokumentarca o Nikoli Boriću koji je luksuzni život zamijenio slamnatom kućicom u Kokočaku nedaleko od Orahovice, a koji će biti emitiran na kanalima BBC i Channel 5.

– Prije nekoliko tjedana nazvali su me iz Renegade Picturesa, kompanije koja snima dokumentarce za BBC, National Geographic, Sky i Channel 5, i predložili snimanje dokumentarca o meni. Riječ je o britanskom serijalu New Lives in The Wild koja prati osobe koje su imale normalan život i koje su ga ostavile iza sebe i otišle živjeti u prirodu kaže Nikola Borić, koji je zbog neslaganja sa sustavom otišao živjeti u prirodu, no i dalje nastoji pridonijeti lokalnoj zajednici. Jedan od doprinosa je svakako osnivanje Plivačkog kluba u Orahovici te rad s mladima. O ovom čovjeku iz prirode Britanci planiraju u rujnu snimiti 30 sati materijala koje će koristiti za jednu epizodu tog poznatog serijala. Predstavljanju projekata nazočili su članovi Plivačkog kluba Orahovica, čiji je predsjednik Nikola Borić, koji zajedno s Klubom pomaže Hrvoju u pripremama za put oko svijeta.

Vladimir Grgurić
Nova utrka
Treći projekt koji je predstavljen je nova sportska manifestacija u Orahovici. Naime, unatrag protekle dvije godine vrijedni sportaši grada Orahovice organiziraju sportsku manifestaciju zvanu “Hrvatski Olimpijski dan” kako bi građanima, a pogotovo djeci grada Orahovice i Virovitičko-podravske županije, predstavili i što više približili sport. “U cilju još većeg proširenja sporta u gradu i županiji, pogotovo među djecom školske dobi, Orahovica će 27. rujna na Orahovačkom jezeru dobiti novu sportsku manifestaciju “Spartanska utrka za djecu”, koja će se održati u sklopu Europskog tjedna sporta. Bit će to praznik sporta za svu djecu i jedinstvena prilika da najmlađi osjete pravu čar sporta kao zdravog načina života”, rekla je direktorica manifestacije je Ada Tikvan.
Možda ste propustili...

DOK SE ČEKA PRIMOPREDAJA OBNOVLJENE ZGRADE

Sud dvorište želi urediti u parking, dobiva nova vozila

SLAVONSKO-BARANJSKE POLJOPRIVREDNE POVRŠINE

Kiša je spasila usjeve, ali zbraja se šteta od divljači

Najčitanije iz rubrike