Regija
SLATKA USKRSNA POTRAGA

Svi su proveli ugodno prijepodne u prirodi
Objavljeno 22. travnja, 2019.

SLATINA
Zbog radova u Parku 136. slatinske brigade, Slatka uskrsna potraga za slatkišima, koja se već niz godina na Veliku subotu održava u tom parku, premještena je na obližnji Trg Ruđera Boškovića.
To, međutim, nije smetalo velikom broju mališana koji su došli u pratnji svojih roditelja, noseći vrećice i košarice koje su namjeravali napuniti pronađenim slatkišima i čokoladnim pisanicama. Veselju je pridonijelo zagrebačko obiteljsko kazalište Šareni svijet, a poslije njihove predstave uslijedila je slatka potraga. Članovi akcije „Volonteri u parku“, koja se provodi u okviru projekta „Živjeti zdravo“ Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, zajedno sa članicama Društva Naša djeca Slatina sakrili su oko 15 kilograma slatkiša u zelenilu parka pa djeci nije bilo jednostavno pronaći ono što ih je zanimalo. Sreća zbog svakog pronađenog slatkiša bila je više odraz uspjeha, nego želje za slatkišem. Netko je imao više, a netko manje uspjeha u toj potrazi, ali ubrzo su naišli motozečevi iz slatinskoga Motokluba Speed. Oni su pomogli i onim mališanima koji nisu bili sretne ruke u potrazi da se i oni oslade čokoladnim jajašcima.
No, motozečevi su dovezli i pravog zeca, istina malo povećeg, pa su se mnogi mališani htjeli fotografirati s njime. Možda su se neki pitali je li to upravo onaj zeko koji je darovima napunio njihovo uskrsno gnijezdo.
No, bez obzira na uspješnost potrage, i djeca i roditelji dobro su se zabavili i po lijepom i sunčanom vremenu proveli ugodno prijepodne u prirodi.    

Petar Žarković

Možda ste propustili...

U INDUSTRIJSKOJ ZONI STRIZIVOJNE

Kvadrat euro, razlika do realne cijene de minimis

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca

NOVI USPJEH MLADOG POVJESNIČARA

Ivano Bocor drugi put državni prvak

Najčitanije iz rubrike