Regija
U OKVIRU ERASMUS+ (KA2) PROJEKTA

Mikleušani upoznali bugarsku kulturu i običaje
Objavljeno 21. travnja, 2019.

MIKLEUŠ

U okviru Erasmus+ (KA2) projekta naziva „Together + for each other = friends“, učitelji Osnovne škole Mikleuš Slaven Mađarić, Jurica Kralik i Andrea Bračun i njihove učenice Antonela Baltić, Ivana Dorinka i Jana Grabar bili su u posjetu školi „Luben Karavelov“ u Burgasu u Bugarskoj.
Bila je to druga od tri planirane projektne mobilnosti, na kojima su s učiteljima bili i učenici, dok na još dvije mobilnosti putuju učitelji sami. Mobilnosti podrazumijevaju putovanja učitelja i učenika na stručna usavršavanja u zemlje partnera, a u ovom slučaju to su Poljska, Bugarska, Njemačka, Italija i Turska.
Prilikom posjeta Bugarskoj, učenice i njihovi učitelji iz Mikleuša predstavili su vlastite multimedijske materijale za uporabu u nastavi njemačkog jezika, a upoznali su također kulturu i neke lokalne običaje.
– Prvoga dana prisustvovali smo festivalu koji je u školi organiziran povodom Uskrsa i obišli smo grad i crkve, od kojih je najveća ona Ćirila i Metoda. Drugoga dana bili smo u gradu Sozopolu, gdje smo obišli lokalne muzeje (muzej soli i pomorski muzej), a zatim smo sljedeća tri dana imali različite radionice. Učili smo o Bugarskoj dječjoj književnosti, ali na njemačkom jeziku, učili smo plesati bugarske narodne plesove i pjevati njihove pjesme, pa čak i svirati bubnjeve, ispričao nam je Slaven Mađarić.
Posljednjeg dana boravka u Bugarskoj sudionike projekta primila je dogradonačelnica Burgasa te su posjetili Europski informativni centar. Za provedbu projekta OŠ Mikleuš odobreno je 26 574,00 € od strane Agencije za mobilnost i programe EU.

Petar Žarković

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike