Sport
PPD ZAGREB PONOVNO SLAVIO U DERBIJU

NEXE u prvom poluvremenu postigao samo šest pogodaka
Objavljeno 20. travnja, 2019.
Trener NEXE-a Horvat u 9. minuti zatražio je drugi puta time-out

U 9. minuti derbija hrvatskog rukometnog prvenstva između NEXE-a i PPD Zagreba, trener Našičana Hrvoje Horvat drugi puta je zatražio time-out. Razloge takve neuobičajene odluke objasnio je igračima tijekom odmora. Naime, svojim je igračima vikao "pustite suce i mislite na svoju igru".


Vidio je od početka kakav su kriterij zauzeli suci Dalibor Jurinović i Marko Mrvica. Već u tom periodu na klupu su dvije minute morali prisilno Lavrič i Jaganjac. Osim sa sudačkim kriterijima mučili su se "gromovi" i s napadom. Rezultat toga je samo šest pogodaka u prvom poluvremenu i još jedna u konačnici visoka pobjeda PPD Zagreba u Našicama s kojom su, vrlo vjerojatno, već osigurali novi naslov prvaka Hrvatske.

Puna dvorana

U sjajnom ambijentu odigran je najveći derbi hrvatskog rukometa. Dvorana Kralja Tomislava u Našicama počela se puniti sat vremena prije utakmice, a neposredno prije početka malo je mjesta ostalo nepopunjeno. Obje su momčadi na teren izašle u društvu dječaka Nexea (2008./09. i 2010./11. godište) koji su izborili plasman na državno prvenstvo što su gledatelji pozdravili velikim pljeskom. Bili su Našičani ponovno hendikepirani. Nije bilo Mrđenovića, ali ponovno niti duže odsutnih Vozaba i Radovanovića. U redovima "zagrebaša" nije igrao kapetan Zlatko Horvat, no na klupi je bio Igor Vori, koji je na početku sezone prestao s aktivnim igranjem, ali je privremeno "zamrznuo" mirovinu. Ipak, u Našicama nije ulazio u igru. Ambijent u Našicama bio je doista za pohvalu. Goste je, od početka do kraja, navijanjem pratila grupica od tridesetak njihovih pratitelja, koje se itekako moglo čuti. Zanimljivost ovog susreta je činjenica da su na obje strane igrača po četvorica igrača koji su nedavno participirala u hrvatskoj reprezentaciji u susretima protiv Srbije, Šipić, Vida, Jaganjac i Gadža kod NEXE-a, odnosno Božić-Pavletić, Mandić, Sršen i Vekić kod PPD Zagreba. Utakmicu je sa zanimanjem, u društvu predsjednika našičkog kluba Josipa Ergovića, pratio i Kasim Kamenica, koji je dugo godina vodio NEXE, a u dva navrata bio je i trener "zagrebaša".

Crna rupa

PPD Zagreb je otvorio utakmicu vodstvom, pogotkom reprezentativca Mandića. Zapravo, neizvjesnost susreta je trajala do 14. minute kada je rezultat tri puta bio poravnat (3:3). Otada rukometaši NEXE-a su ušli u „crnu rupu“ što hrvatski prvak koristi i postiže osam pogodaka u nizu za uvjerljivo vodstvo 11:3. Post NEXE-a trajao je čak 12 minuta, nakon čega je Tomić na crti postigao svoj prvi pogodak. Do odlaska na odmor PPD Zagreb je stekao već osam pogodaka prednosti, a u prvih 30 minuta NEXE je postigao samo šest pogodaka.

PPD Zagrb je u nastavku održavao prednost. Imao je i devet pogodaka prednosti, a trener domaćih Horvat je čestim izmjenama pokušavao naći postavu koja bi podigla nivo igre. Probao je dakako i sa sedmim igračem, ali nije išlo. „Gromovi“ su uspijevali doći na šest pogodaka zaostatka, pa je konačni rezultat čak i podnošljiv obzirom na prvo poluvrijeme. A što se tiče suđenja, dovoljno su o tome rekli gledatelji, ali i reakcijama s klupe NEXE-a.


Srećko SOBODIĆ
NEXE *19(6)

PPD ZAGREB *26(14)

Našice – ŠŠD Kralja Tomislava. Gledatelja 2000. Suci Dalibor Jurinović(Zadar), Marko Mrvica(Biograd n/m).

NEXE: Lelić(1), Šipić 2, Gadža, Leban, Eter, Zrnić, Barišić-Jaman 6(1), Car(5+2), Buvinić 1, Jelinić, Vida, Lončar, Lavrič, Tomić 5, Jaganjac 4 i Celebi 1.

PPD Zagreb: Kastelic(8+1). Ristanović, Vori, Mrakovčić 2, Božić-Pavletić, Kontrec, Burić 3, Sršen 5, Potočnik, Ravnić, Mandić 9(4), Hrstić, Bičanić 5, Karvatski, Vlah 2, Vekić,

Sedmerci: NEXE 2(1), PPD Zagreb 5(4); ISKLJUČENJA: NEXE 10 minuta (Lavrič 2+2, Eter, Tomić, Jaganjac 2). PPD Zagreb 6 minuta(Mrakovčić, Mandić, Karvatski 2).
Možda ste propustili...

TEŽAK UDARAC ZA ŠKOTSKU

Ferguson neće moći na eurosmotru

BIJELO-PLAVI SE SPREMAJU ZA TREĆE UZASTOPNO GOSTOVANJE

Zekić još uvijek vrti opcije za Poljud

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini