Sport
BSK DOČEKUJE MOMČAD SESVETA

Pobjeda isključiva opcija
Objavljeno 18. travnja, 2019.
Promjena termina domaćeg susreta 21. kola sastavu BSK-a ništa suštinski ne znači jer bodovi moraju ostati u Bijelom Brdu kako bi se u tom mjestu i sljedeće sezone gledao drugoligaški nogomet. Ne ostave li Sesvećani kompletan plijen na krajnjem istoku Hrvatske tada će se govoriti o teorijskim postavkama ostanka BSK-a u aktualnom natjecateljskom sazivu. U prethodna dva navrata izravna je konkurencija otišla kući neporažena s bodom, isto toliko ostavljajući domaćinu, koji je tako pet utakmica bez pobjede, bez kojih nema ispunjenja želje, tako da je isključiva svladati današnjeg protivnika koji je iskazao vrlo dobru proljetnu formu. Nju, uz priličnu dozu grča, Bjelobrđani permanentno traže, a sada će morati pronaći borce koji će biti u stanju iščupati prijeko potrebne bodove, posebice jer stručni stožer neće moći računati na kvartet iz kojega su stoper Majtanić i napadač Čikvar standardni starteri, rekonvalescent Ćorić se ozlijedio, a Žigri razbolio. Oporavio se mladi Gvozdenović, koji će zauzeti mjesto u početnoj postavi za današnji susret, čiji je početak predviđen u 16.30.
- Ništa drugo nas ne zanima osim kako se domoći svih bodova koji drugoligaški život znače. Igrat će se nogomet i nakon današnjeg susreta, u kojemu svi igrači trebaju dati maksimum te si potom ne imajući što predbaciti. Protivnik je kvalitetan i rasterećen za razliku od nas koji smo permanentno pod imperativom rezultata. Zato i prethodne igre nisu na razini mogućih, ali nama ionako treba primarno borba kojom bi zadržali prijeko potreban plijen u kući. Unatoč negativnom nizu, atmosfera je i nadalje vrlo dobra pa na tome gradimo optimizam u povoljan rasplet - pričao je Damir Horvat, najbliži suradnik trenera Denisa Krstanovića. On će danas izvesti momčad u formaciji 4-2-3-1, a očekuje se sljedeća početna: Ilinčić - Ištvanić, Periša, Meter, Gvozdenović - Anić, Kasač - Ilić, Muženjak, Mlakić - Šimičić. D.Lekšan
Parovi 21. kola
BSK - Sesvete igraju danas (petak) u 16.30, kada počinju i sutrašnje utakmice Varaždin - Osijek II i Kustošija - Zadar. U utorak u 13 sati počet će Dinamo II - Solin, u 14.30 Hajduk II - Međimurje, u 15.30 Lučko - Šibenik, a u 16.30 Dugopolje - Hrvatski dragovoljac.
Najčitanije iz rubrike