Sport
USPJEŠNA SEZONA OSJEČKIH RUKOMETNIH STRUČNJAKA

Dag Kovačević (Požega) - U viši rang plasirali se stopostotnim učinkom
Objavljeno 19. travnja, 2019.

Vezani članci

USPJEŠNA SEZONA OSJEČKIH RUKOMETNIH STRUČNJAKA

Hrvoje Privšek (Bjelovar): Cilj je da Bjelovar opet bude rukometno središte

USPJEŠNA SEZONA OSJEČKIH RUKOMETNIH STRUČNJAKA

Silvio Ivandija (Dubrovnik) - Rukometnu Premijer ligu doveo u grad vaterpola

Od 18 utakmica, 18 pobjeda! Bilanca je rukometaša Požege u Drugoj hrvatskoj ligi "istok" koji su na taj način ostvarili plasman u Prvu hrvatsku ligu "sjever" odnosno drugi rang natjecanja muškog hrvatskog rukometa.

Bolji kroničari rukometa sjećaju se kako je Požega imala dugogodišnjeg prvoligaša u ženskoj konkurenciji. Kod muškaraca, predstavnika u drugom stupnju natjecanja, kažu, nije imala sigurno 20 godina. "Potpisnik" uspjeha požeškog muškog rukometa je Dag Kovačević, nekadašnji dugogodišnji rukometaš Osijeka, koji je danas, premda na pragu 50. godine, tek u početcima trenerskog posla. Rad u RK Požega nije mu prvi trenerski posao. Prije toga bio je dugo godina pomoćni trener u premijerligašu Spačva-Vinkovci, a samostalno je vodio i rukometaše iz Valpova gdje je i Dag započeo karijeru prije nego što je došao u osječke redove.

- Pa igrao sam gotovo do 40., pa stoga nisam ni prije mogao krenuti u trenerske vode. Iskreno, s obzirom na svoja igračka iskustva, nikada se nisam vidio u ulozi trenera. Jednostavno sam mislio kako nisam dovoljno potkovan za psihologiju, što je jedan od preduvjeta. Međutim, kasnije zaključiš zašto ne bih i ja bio rukometni trener i zasad mi izgleda dobro ide - počeo je priču Dag Kovačević čiji su igrači ove sezone igrali i osminu finala Kupa Hrvatske protiv NEXE-a.

- Taj susret s NEXE-om bio je više nagrada igračima, da mogu shvatiti gdje su u odnosu prema vrhunskoj momčadi te ljudima koji nas prate. Naš prvi i osnovni cilj bio je plasman u viši rang natjecanja, što smo sada i ostvarili.

S obzirom na uvjete u slavonskim sportskim klubovima, logično je pitanje hoćete li sljedeće godine igrati u Prvoj hrvatskoj ligi "sjever"?

- U to ne treba uopće sumnjati. Ciljevi su bili zacrtani. Osvojiti prvo mjesto i plasirati se u viši rang, a kada se to ostvari, onda naravno postoji i želja i mogućnost i igrati višu ligu.

Što možete očekivati u ligi u kojoj već nekoliko godina participira i RK Osijek?

- Imamo dobru okosnicu. Uglavnom domaće igrače, tu je naš Osječanin, iskusni pivot Krešo Tomas, i jedan dečko iz Zagreba, a pojačavaju nas i domaći igrači koji studiraju u Zagrebu. Moja je procjena kako se ipak trebamo pojačati za sljedeću sezonu. Već smo sada u pregovorima s trojicom-četvoricom igrača koji će sigurno proširiti konkurenciju u momčadi. Svakako je želja duže se zadržati u toj konkurenciji - pričao je Dag Kovačević, koji nekoliko puta tjedno putuje iz Osijeka u Požegu na trening i utakmice.

Krešimir Lacković
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana