Osijek
ZNAK SUOSJEĆANJA I POTPORE PARIZU

Viseći most zasvijetlio u bojama francuske zastave
Objavljeno 18. travnja, 2019.
Osijek se tako solidarizirao s Francuzima zbog tragedije koja je pogodila Pariz - velikog požara katedrale Notre-Dame

U plavo-bijelo-crvenoj boji zasvijetlio je jučer pješački most, u znak potpore i suosjećanja s građanima Pariza. Nakon što je ovoga ponedjeljka izgorio krov njihova simbola, katedrale Notre Dame, brojni su građani diljem svijeta iskazali solidarnost i izrazili potporu na različite načine. Ovaj put pridružili su se i Osječani te je, u organizaciji Grada Osijeka, osječki simbol, pješački most, bio osvijetljen u bojama francuske zastave.


Nije ovo prvi put da je Osijek na taj način pokazao solidarnost, pokazivao ju je ne samo zbog tragedija kakva je ova pariška nego i tijekom brojnih drugih događaja, i to zahvaljujući tome što rasvjeta može mijenjati boje. Tako je tijekom važnih utakmica osječkog prvoligaša, NK Osijek, pješački most svijetlio plavo-bijelo. Nedavno je također zasvijetlio, i to u bojama Kreativne riznice "OS - mreža", popularizacijskog simpozija, a u znak potpore oboljelima od dijabetesa tijekom međunarodnog obilježavanja te bolesti osječki je simbol zasvijetlio u plavoj boji..

Podsjetimo, novo osvjetljenje pješački je most dobio još u lipnju, a što je bio rezultat velike akcije u organizaciji Coca-Cole, Grada Osijeka i građana koji su marljivo skupljali čepove tog bezalkoholnog pića te ih prikupili čak 108.048. Taj broj, naime, odgovara broju stanovnika Osijeka prema popisu stanovništva iz 2011. godine. Kako Grad Osijek nije imao dovoljno sredstava za taj zahtjevan, ali hvalerijedan projekt, pomogla je Coca-Cola. Postavljeno je više od 200 dijelova rasvjetne opreme, a nove boje visećeg mosta oduševljavaju ne samo Osječane nego i sve turiste našega grada.

Marija Mihelić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike