Novosti
ZADAĆA JE VRATITI POVJERENJE U SUSTAV OBRAZOVANJA

Do sada otkriveno 11 nastavnika s lažnom diplomom
Objavljeno 18. travnja, 2019.
Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je u četvrtak novinarima vezano uz novi slučaj otkrivanja lažnih diploma kako od svih ustanova očekuje da rade svoj posao jer im je zajednička zadaća vratiti povjerenje, ne samo u sustav odgoja i obrazovanja nego i u ostale institucije. Ja radim svoj posao kao ministrica, očekujem da oni rade svoj posao. Niti DORH, MUP, pravosuđe rade posao u obrazovanju, niti ja mogu raditi njihov posao, ali očekujem da se radi sve kako treba, rekla je ministrica nakon što je otkriven još jedan slučaj učitelja s lažnom diplomom, a mediji objavili da za krivotvorene diplome nema sudskih kazni, dok krivotvoriteljima ostaju plaće i radni staž. Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja medijima su odgovorili kako prema propisima koji uređuju obrazovanje ne postoje razlozi za poništavanje ocjena koje su učenicima dali nastavnici s krivotvorenim diplomama.

Ministrica je u oči sjednice Vlade podsjetila kako su svim školama rekli da provjere sve diplome koje nisu dosad provjerene i obavezno u svoje procedure prilikom zapošljavanja ugrade provjeru diploma. U tri mjeseca, prema pisanju medija, u školama diljem Hrvatske otkriveno je 11 zaposlenih učitelja i nastavnika s lažnim diplomama, što je posljedica sustavne provjere koju je okružnicom zatražila Divjak nakon što je u njezinu ministarstvu otkriven prvi slučaj djelatnika s lažnom diplomom.

Sada je prvi put u javnost izišlo ime i prezime učitelja koji je u Bjelovaru s lažnom diplomom latinskog jezika i povijesti 17 godina radio u dvije srednje škole. Ministrica je rekla da je podatke, koliko je razumjela, objavio jedan lokalni dnevnik, na što ona ne može utjecati i da nisu izišli iz Ministarstva. H
Možda ste propustili...

STAMBENA POLITIKA PRVI PUT U FOKUSU KAMPANJE

Problem cijena i dostupnosti stana nemoguće je ignorirati

PREDSJEDNIK HRVATSKE STRANKE UMIROVLJENIKA VESELKO GABRIČEVIĆ

HSU zadovoljan Vladom i HDZ-om