Osijek
PRIZNANJE

Sari Delač Bujasova nagrada
Objavljeno 19. travnja, 2019.
“Poduzetnička samoefikasnost i efektualna logika u uvjetima neizvjesnosti”, naziv je diplomskoga rada koji je bivšoj studentici psihologije osječkog Filozofskog fakulteta – alumni Sari Delač, priskrbio Bujasovu zlatnu psihologijsku značku, koja joj je dodijeljena prošloga tjedna na 24. Danima Ramira i Zorana Bujasa, a koje je održano na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Značajno priznanje struke dodijeljeno je mladoj magistri u sklopu ovog međunarodnog psihologijskog znanstvenog skupa za osobito vrijedan psihologijski diplomski rad koji je izradila pod mentorstvom doc. dr. sc. Ane Jakopec s Odsjeka za psihologiju i u sumentorice doc. dr. sc. Marine Stanić s Ekonomskoga fakulteta u Osijeku te obranila u rujnu prošle godine.

Danas je mlada psihologinja zaposlena na poziciji suradnice u području ljudskih potencijala u jednoj velikoj hrvatskoj IT tvrtki u Zagrebu, a posao je pronašla i prije diplome. Kako?

Karijeru u sektoru u kojemu je danas zaposlena počela je još za vrijeme studiranja kao volonterka u timu za ljudske potencijale u studentskoj organizaciji AIESEC, ali i kroz stručne prakse u odjelima ljudskih potencijala u dvjema IT tvrtkama. Tako je i preko programa Erasmus na stručnoj praksi u odjelu ljudskih potencijala u jednoj naftnoj tvrtki u Londonu provela šest mjeseci. Tijekom studija sudjelovala je i na brojnim konferencijama...

”Zbog pristupačnih profesora i mentora koji cijene i potiču proaktivnost dobila sam novu perspektivu u karijernom razvoju, onu iz koje je uspjeh moguć. Dokaz tomu je odluka da se vratim u Hrvatsku, iako sam imala mogućnost ostati u Velikoj Britaniji. Zato je moj savjet svim studentima da ne čekaju prilike, nego da ih sami stvaraju - svojim pozitivnim stavom, proaktivnosti i uz pomoć mentora koji će ih usmjeravati”, poručila je presretna Sara Delač. J. Pejaković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana