Osijek
HDSSB O SPRJEČAVANJU VANDALIZMA:

Pozivamo Grad da postavi kamere!
Objavljeno 19. travnja, 2019.
Povjerenik HDSSB-a za Gradsku četvrt Tvrđa Mario Festetics de Tolna održao je jučer na Trgu Svetog Trojstva konferenciju za medije pod nazivom Pasivnost u osiguranju sigurnosti Osječana, pri čemu se referirao na brojne vandalizme koji su, mišljenja je, mogli biti spriječeni ili sankcionirani da je Grad realizirao davno najavljeno postavljanje sigurnosnih kamera.

- Godinama svjedočimo uništavanju gradske imovine. Ako odemo u malo dalju povijest, sjetit ćemo se uništavanja fasade Glazbene škole Franje Kuhača neposredno nakon njezine obnove, ili uništenog kipa na Kužnom pilu na čijem je mjestu godinama stajalo jedno jaje. Malo bliža povijest svjedoči o vandalizmima na Aninom groblju i brojnim drugim lokacijama - rekao je Festetics de Tolna, dodavši kako je u više navrata sugerirao i apelirao da se na te i druge lokacije postave kamere, međutim, Grad se, kaže, po tom pitanju pokrenuo tek nakon što je po tko zna koji put oštećen grafit Osijek nepokoreni grad.

- Nakon što je Grad najavio veliku akciju postavljanja sigurnosnih kamera vrijednu 500 tisuća kuna, iste te godine sfinge u Sakuntalinu parku bile su devastirane, a počinitelji ostali nepoznati - zaključio je Festetics de Tolna. I. Alilović
Možda ste propustili...

NASTUPNI POSJET VELEPOSLANICE SLOVAČKE HANE KOVAČOVE

Želim povećati zanimanje za slovački jezik i kulturu

JEDNI U BIH, DRUGI U ZAGREBU, TREĆI RASUTI PO SVIJETU...

Livnjaci se družili u Parku prinčeva

Najčitanije iz rubrike