Osijek
U ZNAKU DRVA

Drvene igračke, četkice za zube i uskrsna jaja na Eko trgu
Objavljeno 19. travnja, 2019.
Ovotjednoj su se manifestaciji pridružili učenici iz “Ruđerice” te vrtićarci iz DV-a Lastavica

Treći je tjedan zaredom Eko trg četvrtkom na osječkoj tržnici jako dobro posjećen. Razloga za to bilo je više, a jedan od njih bilo je drvo. Razumljivo, jer uz ekološke su proizvođače voća i povrća ondje pozvani i vlasnici obrta za proizvodnju drvenih igračaka Tam-tam, koji je ovaj put malim posjetiteljima ponudio drvena uskrsna jaja, obojena prirodnim bojama.

- To je potpuno ekološki proizvod i u ovoj prilici simbol Uskrsa koji uveseljava djecu. Boje su zdrave, mogu se njima služiti i najmlađi, a mogu vam reći da su u posljednje vrijeme drvene igračke doživjele pravi "boom". Prezentiraju ih odgojiteljice u vrtićima i educiraju djecu i roditelje o važnosti zabave uz drvene igračke - pojasnio je Zlatko Šebalj, vlasnik ovog rokovačkoga obrta, dodavši kako njegovi kupci kupujući drvene igračke omogućuju djeci stvaranje osnova svjesnosti o važnosti ekologije.

Znaju to dobro i u tvrtki Startbrush iz Osijeka koja je prezentirala drvene četkice za zube. Hrvoje Kršek, uime Startbrusha, pojasnio je da je kao stomatolog itekako upoznat s nužnošću higijene oralne šupljine. Na ovaj način, kaže, želi djeci, ali i odraslima, približiti važnost higijene, a biorazgradiva drvena četkica za zube sa svojim šarenim vlaknima privlači sve generacije.

Ljiljana Olujić iz Ecorural neta organizirala je i bojenje drvenih jaja te oslikavanje plakata, u čemu su sudjelovali vrtićarci iz DV-a Lastavica te učenici Tehničke škole i prirodoslovne gimnazije "Ruđer Bošković".

Ovo je zanimljivo druženje prokomentirao i direktor Tržnica Igor Medić, rekavši kako mu je pravo zadovoljstvo vidjeti da je Eko trg ovoga tjedna prerastao u "drveni Eko trg", kako bi se uz igru i zabavu obilježio Veliki četvrtak.

Marija Mihelić
PROIZVOĐAČI S EKOLOŠKIM CERTIFIKATOM
Svojim su se proizvodima na Eko trgu, koji je organiziran već treći tjedan zaredom, predstavili i brojni proizvođači koji imaju ekološki certifikat. Podsjetimo, samo onima s certifikatom omogućena je prodaja na Eko trgu, mjestu gdje se odabire zdravo ne samo četvrtkom nego i svakoga petka i subote. Ondje su i ovoga četvrtka proizvođači ponudili ekološko povrće, među ostalim i grahorice.

- Drago mi je što mogu izložiti svoje proizvode ovdje na Eko trgu. Među brojnim proizvodima tu je i crni grah koji je vrlo ukusan, iako izgledom neobičan, pojasnila je prodavačica Ljubica Palček iz Orahovice.
Možda ste propustili...

“SMJEŠKO” ZA MAME I BEBE

Na promenadi kućica za dojenje i previjanje

VLASTA RAMLJAK GOŠĆA SUSRETA UGODE

Najviše od svega volim teatar, on mi život znači

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

Najčitanije iz rubrike