Tehno
TOP-POKLONI ZA USKRS – 1.DIO

Najbolji testirani uređaji, gadgeti i alati za u gnijezdo
Objavljeno 18. travnja, 2019.
U dva nastavka donosimo prijedloge stvarčica koje mogu biti idealan poklon

Tijekom godine iza nas na desetke je (gotovo i stotina) testiranih uređaja, gadgeta, alata, tehnološki naprednih ili sasvim običnih stvarčica, no zajedničko svakoj je da nam život čine lakšim. Kako je Uskrs prvi sljedeći blagdan kada većina nas dariva svoje bližnje, odlučili smo u dva nastavka napraviti retrospektivu na neke od testiranih stvarčica, a koje mogu biti idealan poklon, ako ne za nekog bližnjeg, onda možda za vas same.

1. Lenovo Legion Y530
Tražite li snažno računalo za rad, igru, edukaciju, odnosno za gotovo sve namijene - Lenovo Legion Y530 mogao bi biti idealan odabir. Izuzetno lijepo dizajniran prijenosnik donosi iznenađujuće kvalitetnu izradu, ali još važnije od toga – snažan hardver. Lenovo Legion Y530 dostupan je do procesora Intel Core i7 8750H, memoriju je moguće proširiti do monstruoznih 32 GB DDR4, a za pohranu tu je HDD i M.2 SSD. Šećer na kraju je svakako NVIDIA GeForce GTX 1050 s 4 GB vlastite memorije. Iako je u cijelosti izrađen od plastike, Lenovo Legion Y530 donosi zaista visoku kvalitetu izrade. Podizanjem zaslona dojam postaje još bolji jer plastika oko tipkovnice, kao i same tipke, donosi pomalo gumirani, baršunasti i izuzetno ugodan osjećaj pod prstima. Rubovi oko zaslona jedni su od najmanjih koje smo ikada vidjeli, a zbog njih 15,6-inčni Lenovo Legion Y530 čini se kao da je inč ili dva manji prijenosnik. Žalite li igraću zvijer u tihom pakiranju – bolje ne može!

2. Sony Xperia 10 (Plus)
Dva najnovija modela iz Sonyja, telefone Xperia 10 i 10 Plus tek smo nedavno testirali, no već su nas na prvu ugodno iznenadili i postali visoko poželjni. Sony Xperia 10 i Sony Xperia 10 Plus donose prvi 21:9 omjer zaslona, a kao takvima i njihov izgled izuzetno je neobičan. Uz mase od 162 i 180 grama te dimenzije od 155,7 x 68 x 8,4 mm i 167 x 73 x 8,3 mm oba telefona ugodno je držati u ruci. Oba telefona imaju rezoluciju zaslona od 1080 x 2520 točaka, uz dijagonale od 6 i 6,5 inča. Poleđina na Xperia 10 modelu ima kamere od 13 MP i 5 MP, koje služi za postizanje bokeh efekta. Xperia 10 Plus pak stiže u postavi kamere od 12 MP i 8 MP koja donosi i 2x optički zum. Prednja selfi-kamera je ista i broji 8 MP. Ispod vanjštine kriju se Qualcomm SDM630 Snapdragon 630 i 636 procesori upareni s 3 i 4 GB radne memorije. Zahvaljujući njima rad na telefonima je brz i fluidan.

3. Adata XPG Gammix
S11 480GB SSD
Osebujan izgled Adata XPG Gammix S11 predaje ugrađenom hladnjaku. Sam hladnjak zapravo je aluminijska pločica zalijepljena na memorijske module, a osim vizualnog dojma, služi i za efikasnije odvođenje topline. Korisno je što ovaj hladnjak možete lako odvojiti, recimo ako se odlučite ugraditi disk u prijenosno računalo koje je tanko i nema mjesta za ovaj hladnjak. Testiranje pokazuje čitanje od više od 3100 MB/s te pisanje od više od 1700 MB/s. Korist od ovolikog porasta performansi imat će svi oni koji rade s mnogo datoteka, kao i igrači kojima je Adata XPG Gammix S11 480GB SSD nominalno namijenjen.

4. Einhell TE-CW 18 Li BL
Imate li vozača ili majstora, alatka poput Einhell TE-CW 18 Li BL mogla bi biti idealni poklon. I za kriptične oznake krije se baterijski udarni odvijač renomiranog njemačkog proizvođača Einhell. U pakiranju stiže i dodatni adapter za bitove, pa će konverzije od nasadnih ključeva do bitova za odvijanje biti munjevite. TE-CW 18 Li BL pruža zakretni moment od 215 Nm, što će za većinu kućnih zadataka biti i više nego dovoljno. Posebnost ovog udarnog odvijača je i ta što koristi Brushless motor te upotreba Einhell Power X-Change baterija. U vrijeme kada nam predstoji promjena guma na automobilu, možda je ovo idealan poklon za onoga tko to čini sam.

Marin Režić
Tražite li snažno računalo za rad, igru, edukaciju, odnosno za gotovo sve namijene - Lenovo Legion Y530
Imate li vozača ili majstora, alatka poput Einhell TE-CW 18 Li BL mogla bi biti idealni poklon
Možda ste propustili...

HUAWEI PREDSTAVIO NAJNOVIJU SERIJU

FreeClip slušalice za novo iskustvo slušanja

NAJVEĆI GLOBALNI PRUŽATELJ RJEŠENJA ZA DATA CENTRE

Digital Realty povećava kapacitet data centra u Zagrebu

Najčitanije iz rubrike