TvObzor
DO KRAJA SMRTI NOVI FILM ANĐELA JURKASA

Ljubavna drama o potrazi za srećom i opraštanjem
Objavljeno 19. travnja, 2019.

Film "Do kraja smrti" ljubavna je drama koja se vrti oko više različitih, ali isprepletenih ljudskih priča. Sve se dotiču ljudskih odnosa u potrazi za ljubavlju, srećom, opraštanjem i značenju floskule i živjeli su sretno do kraja života. Točnije, kako sam redatelj naglašava, to je film o neodustajanju. O ljudima koji vjeruju kako voljeti znači voljeti zauvijek. Film je posveta jednoj jedinoj osobi koju odaberete kao biće koje želite čuvati do kraja života, zapravo smrti. Sretnima zovemo one koji uspiju pronaći ljubav do kraja života, ovo je priča o onima koji su otišli korak dalje, do kraja smrti...

Nakon debitantske trilogije filmova ("Zbog tebe", "Fuck Off I Love You" i "Happy End"), koja je izazvala kontroverzne reakcije među publikom i javnosti, redatelj Anđelo Jurkas svojoj publici u "Do kraja smrti" donosi nježnu i toplu priču – ljubavnu dramu mozaične strukture snimanu prema još neobjavljenoj knjizi istog autora "Pokrij me tijelom".

U nadolazećem filmu "Do kraja smrti" Jelena Veljača tumači lik majke koja nakon tragične suprugove smrti s kćerkom putuje sestri u Ameriku. U filmu Jelenin lik susreće se s neiscrpnim nizom kćerkinih pitanja o životu i smrti, o normalnom i nenormalnom. Jelena se u filmu u teškoj situaciji odlično snalazi i kćerki daje sve prave odgovore. Koliko je svoje majčinsko, ali i životno, iskustvo i znanje prenijela na ovu zahtjevnu filmsku ulogu pogledajte u posebnoj sceni iz filma. Film je do sada prikazan na svim značajnim filmskim festivalima - Pula film festivalu, FEST-u (drugom najvećem regionalnom kinofestivalu), Splitskom filmskom festivalu te na Reviji europskog filma, a od 18. travnja kreće u redovitu kinodistribuciju.

U glavnim ulogama nastupaju vrhunski domaći glumci: Judita Franković, Leon Lučev, Lana Gojak, Luka Dragić, Borko Perić, Tara Rosandić, Nera Stipičević, Nikša Butijer, Mislav Čavajda, Bojana Gregorić Vejzović, Jelena Veljača, Marinko Prga, Anamarija Percaić… Također, u filmu se pojavljuju sjajni mladi glumci Lucija H. Kajić i Klara Mucci, a svoj debitantski nastup ostvaruje afrički glumac George Ginikachukwu Opurum. Glazbu za film čine album "There Is No1" zagrebačke skupine Lunarni, skladbe nagrađivanog domaćeg kompozitora Dalibora Grubačevića te nekoliko novih izvođača. Direktor fotografije je Danijel Kovačević, uz asistencije Dina Senčara, a na montaži filma radio je Ivan Neff. Naslovna pjesma filma "Tvoja (Što očekujem od tebe)" u izdanju Aquarius Recordsa, kojom će se predstaviti soundtrack filma, tema je novog izvođača imena Tvoj.

Nikola Kučar
Možda ste propustili...

PORTRET GLUMCA KOJI JE RUŠIO HOLIVUDSKE STEREOTIPOVE

Jack Lemmon: Profesionalac nad profesionalcima

U KINIMA DILJEM HRVATSKE ZAIGRAO JE HOROR “ABIGAIL”

Otkačena zabava puna krvave akcije

VIASAT HISTORY: PREMIJERA DOKUMENTARCA “OTPOR: UZVRATILI SU”

Kako su se Židovi suprotstavili nacistima

Najčitanije iz rubrike