Novosti
UPRAVNO VIJEĆE HZZO-A:

Na popis uvrštena nova pomagala
Objavljeno 17. travnja, 2019.
Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje donijelo je odluku kojom se na popis pomagala uvrštavaju novi medicinski proizvodi iz skupine pomagala za kretanje, odnosno invalidska kolica s posebnom prilagodbom i pripadajući rezervni dijelovi te pomagala za urogenitalni sustav - anatomski ulošci, čime će osiguranicima biti omogućen veći izbor pomagala na koja mogu ostvariti pravo bez povećanja troškova.

Također je dopunjena indikacija broj 306 pridružena pomagalima Uređaj za neograničeno skeniranje razine glukoze u međustaničnoj tekućini uz dodatnu mogućnost mjerenja glukoze i ketona u krvi te pripadajući senzor, a zbog potrebe praćenja ishoda liječenja od Povjerenstva za strategiju i liječenje bolesnika sa šećernom bolešću pri Ministarstvu zdravstva. Donesena je odluka i da se onima koji su imali policu dopunskog zdravstvenog osiguranja, koja je istekla, omogućuje da ugovore novu bez vakacijskog roka. H
Manje članova Povjerenstva
Pravilnikom je propisano utvrđivanje novog povjerenstva za lijekove HZZO-a, koje će, za razliku od prijašnjeg s 13 članova, imati devet stalnih članova. Osim stalnih članova HZZO će posebnom odlukom imenovati i pridružene članove. S ciljem osiguravanja dostupnosti i kontinuiranosti zdravstvene zaštite HZZO će raspisati natječaj za potrebe popune Mreže javne zdravstvene službe u primarnoj i sekundarnoj razini zdravstvene zaštite.
Možda ste propustili...