Osijek
“RIJEKA LJUBAVI” PODIJELILA USKRSNE PAKETE DJECI

Uskoro novi projekt FEAD za ublažavanje siromaštva, nesebično pomažu i donatori
Objavljeno 18. travnja, 2019.

U prostorijama Gradske četvrti Gornji grad jučer je nešto nakon podneva održana velika podjela uskrsnih paketa za djecu u organizaciji humanitarne udruge "Rijeka ljubavi". Osim brojnih obitelji, dječice i predstavnika Udruge, ondje su se okupili i brojni gosti, među kojima su bili i predstavnici Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Osječko-baranjske županije, te Stjepan Ribić, ravnatelj Regionalne razvojne agencije Osječko-baranjske županije koja je partner Udruzi u projektu FEAD 2, "Ublažavanje siromaštva na području Grada Osijeka podjelom paketa života i osnovne materijalne pomoći".

Ribić nije krio zadovoljstvo što je, zahvaljujući dosadašnjim četirima projektima, Udruga povukla više od deset milijuna kuna, koje je utrošila za nabavu prehrambenih i higijenskih potrepština, školskih torbi, odjeće i obuće za djecu. Kako je istekao projekt FEAD, očekuje se novi natječaj resornog ministarstva.

- Dokle god budem na čelu Regionalne razvojne agencije Osječko-baranjske županije, pratit ćemo rad "Rijeke ljubavi" i pomagati joj u provedbi njezinih akcija. Kod njih se vide konkretni rezultati, vidljivo je da uvelike pomažu ljudima u potrebi. Zahvaljujući našem partnerstvu, uspijevamo činiti dobro za zajednicu u kojoj živimo. Kako smo pomagali na dosadašnja četiri, tako ćemo pomoći i na petome natječaju - naglasio je Ribić.

Iako predstavnici Ministarstva nisu davali izjave, neslužbeno smo doznali da je novi natječaj u planu, što je ponajviše razveselilo Šteficu Čučak, predsjednicu "Rijeke ljubavi".

- Ovaj nam je dan jako sretan. Dolazi Uskrs i dijelimo pakete života koji puno znače za čak 3500 korisnika, koji svakog mjeseca iz Udruge odlaze širokog osmijeha. Druga su kategorija najmlađi i zahvaljujući projektu FEAD 2, ali i donatorima koji nesebično daruju, paketi su u vrijednosti od 150 kuna i darujemo ih djeci do 15 godina. Ovaj se put odazvalo tristotinjak djece, odnosno 128 obitelji, i drago mi je što u njihove domove unosimo radost - rekla je Čučak podsjećajući kako će Udruga morati uložiti velike napore i popuniti prazninu između projekta koji je upravo završio i novoga koji još nije realiziran.

- Ne sramim se reći da sam ja najveći prosjak u Hrvatskoj. Građani su to prepoznali i pomažu, sretna sam što se susrećem s plemenitim i dobrim ljudima. Pozivam sve da se priključe i pomognu donacijama - dodala je Čučak te svim korisnicima i ostalim sugrađanima zaželjela sretne uskrsne blagdane. M. Mihelić
Plesna skupina Dance studija Shine izvela je prigodan program, a u gostima su bila i djeca iz biljske Grlice
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike