Sport
ČETVRTFINALE NOGOMETNE LIGE PRVAKA

Može li Tottenham pokvariti rođendan i uprskati sezonu Guardioli i Manchester Cityju?
Objavljeno 17. travnja, 2019.

Večeras se igraju preostale dvije uzvratne utakmice u kojima će domaćini pokušati uloviti zaostatak iz prvih susreta. Manchester City na Etihadu ugošćuje Tottenham koji dolazi s prednošću 1:0, dok će Porto probati nadoknaditi 0:2 protiv Liverpoola.

M. City u četiri će dana dva puta biti domaćin "pijetlovima" (u subotu u Premier ligi, nap.a.), koji mu tako mogu srušiti snove o uzimanju svih trofeja ove sezone, a tome treba pridodati još i gradski derbi s Unitedom (24.4.), pa je jasno da sljedećih tjedan dana uvelike određuju uspješnost sezone "građana". Jučer su proslavili 125. rođendan kluba, a hoće li si za poklon darovati i polufinale, ostaje za vidjeti u preostalih 90 ili možda više minuta. Za to bi morali skinuti "prokletstvo" igranja protiv engleskih klubova, jer su izgubili svih pet prethodnih euroogleda, postigavši pritom samo jedan pogodak. No, Guardiolina momčad pokazala je kako može odigrati iznimno dominantno i efikasno, posebice kod kuće gdje je u 25 susreta upisala 23 pobjede i dva poraza.

- Želimo u polufinale, to nam je izazov i znam koliko su igrači koncentrirani na to. Hoće li to biti dovoljno, ne znam. Jednom sam ušao u finale s jednim udarcem u gol, a jednom nisam ni s 33. Nogomet je takav - rekao je Guardiola, koji za razliku od svog kolege Pochettina nema briga oko kadra. Argentincu na klupi Tottenhama nije lako složiti postavu za tek drugo polufinale elitnog natjecanja, a prvo u Ligi prvaka. Zbog ozljeda otpali su Kane, Lamela, Dier i Aurier, dok su još dvojbeni nastupi Allija i Winksa. No, zahvaljujući Sonu londonski klub stiže s pogotkom prednosti i ako uspije ponoviti obrambeno izdanje iz prvog susreta definitivno ima dobre izglede izbaciti favoriziranog suparnika.

S još značajnijom zalihom Liverpool stiže na Dragao stadion na "noge" Portu. Tih 2:0 s Anfielda veliki su zalog novom polufinalu "redsa", jer teško je očekivati da ubitačan napad lidera Premier lige (Salah, Mane, Firmino) neće uspjeti ugroziti domaću mrežu. Pogodak bi značio gotovo i prolazak, pa Porto neće moći bezglavo jurnuti naprijed, no jasno je i da bi rani pogodak domaćina potpuno otvorio susret.

- Ovo je nova velika utakmica za nas. Bili smo već u ovakvoj situaciji ranije i odigrali dobro i rezultatski uspješno, tako da imamo iskustva. No, Porto je dobra momčad i moglo bi biti drugačije. Znamo da će biti sjajna atmosfera, ali sve je ipak na nama. Ako ćemo odigrati kako znamo i možemo, izborit ćemo polufinale - tvrdi kapetan Liverpoola Henderson.

Trener Porta Conceicao još je nakon dvoboja na Anfieldu isticao kako je njegova momčad zaslužila više od tih 0:2, a slično razmišlja i pred uzvratnih 90 minuta.

- Dobro smo kontrolirali prostor, odigrali dobro i u obrani te stvorili i dvije-tri prilike. Liverpool je imao i sreće kod prvog pogotka, a po svemu smo mi sigurno zaslužili postići jedan. Očekujem sjajnu atmosferu na našem stadionu i dat ćemo sve da nadoknadimo ovaj zaostatak - najavio je trener Porta. G. Roguljić
Možda ste propustili...

HRVATSKA FUTSAL REPREZENTACIJA IGRA ZA ODLAZAK NA SP

Idemo se plasirati u Uzbekistan!

Najčitanije iz rubrike