Regija
ODGOĐENA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

Većina vijećnika vladajuće
koalicije - nije se pojavila
Objavljeno 16. travnja, 2019.
VINKOVCI - Iako su na 15. sjednici Gradskog vijeća Vinkovaca bile bar tri važne točke dnevnog reda, a možda bi i na aktualnim pitanjima bilo zanimljive i za najstariji europski grad bitne rasprave, to vijećnike nije ponukalo da se odazovu sjednici, pa je ona, zbog nedostataka kvoruma, odgođena do iza uskrsnih blagdana.

Sve je počelo kada je predsjednik Kluba vijećnika Mosta Darko Posarić predložio skidanje s dnevnog reda 6. točke vezane uz anekse ugovora o državnom zemljištu koje koristi Agrokor jer je sve ionako riješeno na državnoj razini i da se zemlja daje u zakup po niskim cijenama. Gradonačelnik Ivan Bosančić podsjetio je kako su u vinkovačkom kraju Agrokorov PIK Vinkovci plus i Vinka koji rade na više od tisuću hektara državne zemlje te zapošljavaju gotovo 700 ljudi. Posarićev prijedlog nije prošao i određena je stanka od 30 minuta, ali se većina vijećnika vladajuće koalicije nije pojavila, pa je predsjednik Gradskog vijeća Mladen Karlić zaključio kako nema kvoruma i odgodio sjednicu.

- HDZ se preračunao u broju ruku koje će imati na sjednici - prokomentirao je neovisni vijećnik Damir Jakšić, a u priopćenju SDP-a navodi se kako "vladajuća većina HDZ-a i HSU-a nije imala dovoljno snage izglasati dnevni red" te da "prvi put HDZ nije uspio skupiti potrebnu većinu da glasaju po njegovu diktatu i donijeti odluke koje štete hrvatskim građanima".

Vijećnici su trebali donijeti odluku kojom Grad osnovcima sufinancira kupnju radnih bilježnica i školskog pribora jer iz državne blagajne će svima biti kupljeni udžbenici, i za to je iz gradskog proračuna osigurano 2,1 milijun kuna. Također su trebali dati suglasnosti i ovlasti gradonačelniku Bosančiću na zaključivanje aneksa ugovora o raspolaganju poljoprivrednim zemljištem koji su ranije bili sklopljeni s trgovačkim društvima iz sustava Agrokor te usvojiti izvješće o izvršenju plana gospodarenja otpadom od 2018. do 2023. godine. M. Flego
Možda ste propustili...

LIGA PROTIV RAKA POŽEGA PRIPREMILA NOVU DONACIJU

Turbani i marame za bolesnice

OPĆINA VILJEVO PLANIRA GRADNJU

Srijemski kulturni centar u Ivanovu

Najčitanije iz rubrike