Regija
IZMJENOM GRADSKE ODLUKE

Đakovo sada sa po 500 kuna sufinancira čuvanje sve djece kod dadilja
Objavljeno 16. travnja, 2019.
Nakon što je na pretprošloj sjednici Gradskog vijeća usvojena odluka prema kojoj će Grad sa po 500 kuna sufinancirati uslugu čuvanja djece u registriranim obrtima dadilje uz uvjet da su mališani s liste čekanja gradskog Dječjeg vrtiću Đakovo, gradski su vijećnici jednoglasno na prošlotjednoj sjednici izmijenili tu odluku. Tako će od sada Grad sufinancirati čuvanje i brigu o djeci u obrtu dadilje za svu djecu s područja grada Đakova.

Kako je pojasnio zamjenik gradonačelnika Robert Francem, prema prvobitnom kriteriju zasad jedini registrirani obrt dadilje, a koji maksimalno može primiti dvanaestero djece, mogao je prema tom uvjetu primiti samo troje djece.

- Stoga smo ublažili kriterij i sada se sufinanciranje odnosi na svu djecu, samo da su s područja grada Đakova - rekao je Francem.

Zamjenik gradonačelnika Antun Galić dodao je kako ovime Grad potiče poduzetništvo i otvaranje novih radnih mjesta, a odluku o dadiljama iz redova oporbe kao dobar potez pozdravio je i Zoran Vinković (Srcem za Đakovo). S.Ž.
Možda ste propustili...

OBNOVA PRUGE VINKOVCI - VUKOVAR

U ponedjeljak se pušta napon u kontaktnu mrežu

NA TRGU U SREDIŠTU NAŠICA

Škola je predstavila strukovna zanimanja

ŽUPAN DEKANIĆ PRIMIO I DARIVAO MALE NOGOMETAŠE

Uspješni limači NK-a Radnički

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana