Regija
POČELA DOGRADNJA I REKONSTRUKCIJA VATROGASNOG DOMA

U kompletno preuređenje zgrade 3,3 milijuna kuna
Objavljeno 16. travnja, 2019.
MARIJANCI - U Marijancima je počela rekonstrukcija, dogradnja i opremanje Vatrogasnog doma. U tijeku su zemljani radovi i gradnja betonskih temelja. Tako je počela realizacija trenutno najvećeg projekta u Općini Marijanci, projekta DVD-a Marijanci koji izvodi tvrtka Kala d.o.o. iz Cernika, odabrana na natječaju kao najpovoljniji izvođač, a vrijednost investicije iznosi 3,3 milijuna kuna. Sredstva su osigurana iz fondova EU-a u iznosu od 2.808.026 kuna, a ostatak novca, 591.844 kune, izdvojit će Općina Marijanci.

U sklopu projekta Marijanci će dobiti rekonstruirano-dograđenu i opremljenu multifunkcionalnu zgradu DVD-a površine oko 540 četvornih metara. Obnovom Vatrogasnog doma članovi DVD-a Marijanci dobit će prostorije za okupljanje i garažiranje interventnih vozila. Vatrogasni dom koristit će i ostale udruge i stanovnici za potrebe provođenja raznih društvenih aktivnosti.

Načelnik Općine Marijanci Darko Dorkić zadovoljno ističe da će zgrada Vatrogasnog doma do kraja godine zabljesnuti punim sjajem.

- Radovi su krenuli i očekujemo da će se ugovor poštovati. Prema ugovoru, svi radovi trebali bi biti gotovi do kraja godine. Izvođač me uvjerava da će to biti moguće i da će ih uspjeti u roku završiti – rekao je načelnik Dorkić. S.Fridl
Možda ste propustili...

ZAKUP POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA - ČEKA SE MINISTARSTVO

Gradu je neprihvatljivo za povrat predvidjeti više od 60 % zemljišta

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana