Crna kronika
NAKON ZLOČINA U BELJEVINI

Mjesec dana u zatvoru zbog straha da bi ponovno napao
Objavljeno 17. travnja, 2019.
Dvadesetogodišnji mladić prije napada nožem mjesecima je majku različito psihički zlostavljao
OSIJEK - Dvadestogodišnjak koji je nožem pokušao ubiti 39-godišnju majku u Beljevini ostaje mjesec dana u istražnom zatvoru. Naime, sudac istrage Županijskog suda u Osijeku u ponedjeljak je nakon održanog ročišta prema prijedlogu Županijskog državnog odvjetništva u Osijeku radi određivanja istražnog zatvora, protiv osumnjičenog mlađeg punoljetnika iz okolice Našica, prihvatio prijedlog i odredio rješenjem istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog bojazni od utjecaja na žrtvu i zbog opasnosti od ponavljanja djela. Sumnjiči ga se za pokušaj teškog ubojstva.- Iz dokumentacije koja je dostavljena sudu, sadržaja zapisnika o očevidu i privremeno oduzetih predmeta te obavijesti presumptivnih svjedoka, proizišla je osnovana sumnja da bi mlađa punoljetna osoba bez ikakvog povoda i razloga napao svoju majku zadavši joj nožem tešku i za život opasnu tjelesnu ozljedu, čiji je život spašen hitnom liječničkom intervencijom - doznajemo od Miroslava Rošca, glasnogovornika Županijskog suda u Osijeku.

Podsjetimo, Policijska uprava osječko-baranjska podnijela je Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku kaznenu prijavu protiv 20-godišnjaka, nakon čega je ispitan u državnom odvjetništvu zbog osnovane sumnje da je 13. travnja, oko 15.35 sati u obiteljskoj kući u Beljevini, u namjeri da ubije 39-godišnju majku s kojom je živio u zajedničkom kućanstvu i koju je prethodno više mjeseci na različite načine psihički zlostavljao, tijekom kraće verbalne prepirke s njom i bakom uzeo kuhinjski nož te ju ubo u predjelu lijeve strane leđa nanijevši joj tako tešku tjelesnu ozljedu opasnu za život. U dovršenju djela nije uspio, jer je majka uspjela pobjeći i zatražiti pomoć, a joj je život spašen hitnom medicinskom intervencijom. Za sada nije poznat motiv napada 20-godišnjaka na majku.

Tijekom protekle dvije godine u Hrvatskoj se dogodilo 65 ubojstava, od čega 22 lani, i čak 43 u 2017. godini. Uz to još se dogodilo 215 pokušaja ubojstava i teških ubojstava i to 125 u 2017. godini i 90 u 2018. Među bliskim osobama prošle godine zbilo se 13 ubojstava, a još 23 ostala su na pokušaju. U deset slučajeva počinitelji ubojstava bili su muškarci, a u tri žene, dok su muškarci pokušali ubiti još 16 bliskih osoba, a žene njih šest. U Osječko-baranjskoj županiji tijekom 2018. godine zabilježeno je jedno ubojstvo, a godinu ranije tri.

Sandra Lacić
rješenje
30 DANA ISTRAŽNOG ZATVORA
DJEČAK (14) IZBO MAJKU NOŽEM
Krajem veljače Hrvatsku je potresao pokušaj ubojstva pri kojem je 14-godišnji dječak nožem izbo majku u Trilju. Napadnuta majka zadobila je teške ozljede te je nakon pružene liječničke pomoći zadržana na liječenju u splitskoj bolnici. Ovaj krvavi zločin počeo je u automobilu majke gdje ju je 14-godišnjak sa stražnjeg sjedišta prvi put ubo nožem. Žena je ipak uspjela izići iz vozila, no 14-godišnjak izišao za njom i zadao joj još jedan ubod. Nakon što je gotovo ubio svoju majku, dječak ju je mobitelom fotografirao dok je krvava ležala na tlu. Nakon ovog okrutnog zločina dječak je ispitan, uz odvjetnika, te je dobio zabranu približavanja majci. Navodno su se u vozilu posvađali zbog njegovih loših ocjena.
Možda ste propustili...

POŽAR U KOZJAČKOJ ULICI U OSIJEKU

Uništene tri prostorije kuće, ozlijeđenih nema

KAZNENO PRIJAVLJENA 39-GODIŠNJAKINJA

Poslala joj drogu paketom u bolnicu

Najčitanije iz rubrike