Kultura
VEČERAS OSJEČKA GLAZBENA SRIJEDA

L. Vrgoč izvodi ciklus pjesama “Dichterliebe”
Objavljeno 17. travnja, 2019.
OSIJEK

U sklopu Koncertnog ciklusa Grada Osijeka i Osječke glazbene srijede, danas (17. travnja) u 19.30 sati u Arheološkom muzeju u Tvrđi solistički koncert održat će solist opere Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku Ladislav Vrgoč, uz pratnju Davora Rebe (klarinet) i Martine Matolić (glasovir). Prema riječima solista Vrgoča Schumannov ciklus pjesama "Dichterliebe" poslastica je za glazbene sladokusce te poziva sve zaljubljenike u glazbu Roberta Schumana da dođu na koncert. Dio programa su i skladbe Louisa Spohra.

U sklopu širenja OGS-a na cijelu Osječko-baranjsku županiju taj će koncert u četvrtak, 18. travnja moći poslušati i Belišćani u dvorani Glazbene škole Matije Petra Katančića u 19.30 sati (Vijenac dr. F. Tuđmana 1).

Ladislav Vrgoč završio je Klasičnu gimnaziju u Zagrebu, a na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu studirao je solo pjevanje u klasi prof. Marije Borčić, a posljednje dvije godine u klasi prof. Zdenke Zabčić Hesky. Diplomirao je 1999. godine. Poslijediplomski studij opernog usavršavanja (Opernschule) održao je na Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Stuttgart, gdje ga završava 2002. godine. Poslijediplomski studij "Lieda" u klasi prof. Konrada Richtera također završava u ljeto 2002. Privatnu poduku francuskog opernog i "Lied" repertoara pohađa u Stuttgartu kod prof. France Simard - Bruse. Intenzivnom radu na lirskom opernom fahu posvećuje se redovnim radom, koji traje i danas.

Dobitnik je Dekanove nagrade Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu i finalist je majstorske kategorije Natjecanja za mlade operne pjevače HNK Zagreb-Vero Vision 2005. D.Kć.
PRVAK OPERE U HNK-u OSIJEK OD 2010.
Nastupao je u svim većim hrvatskim gradovima kao i u inozemstvu na brojnim koncertima i festivalima (Slovenija, Srbija, Italija, Francuska, Austrija, Njemačka, Švedska, Izrael, SAD). Od sezone 2004./2005. u stalnom je angažmanu u HNK-u u Osijeku, a u sezoni 2010/2011. dodijeljen mu je status prvaka opere. Snimao je za Croatia Records, Aquarius Records i SWR Stuttgart. Od 2011. Ladislav Vrgoč izabran je u nastavno zvanje umjetničkog suradnika na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku.
Možda ste propustili...

GDK GAVELLA NAJAVIO SVOJU POSLJEDNJU OVOSEZONSKU PREMIJERU

“Medeja” zrcali naše društvo danas

Najčitanije iz rubrike