Sport
TAEKWONDO PH

Dvije bronce u Osijek, jedna u Vinkovcima
Objavljeno 16. travnja, 2019.
U sportskoj dvorani ‘‘Bogumil Toni‘‘ u Samoboru održano je seniorsko Prvenstvo Hrvatske u taekwondu na kojemu je nastupilo 110 najboljih seniora iz 39 klubova.

Taekwondo klub Osijek predstavio se sa svoja četiri natjecatelja, seniorkama Matejom Šuvak u kategoriji -57 kg i Laurom Zahirović u kategoriji -62 kg te Dominikom Lovakovićem i Filipom Jelošekom u kategoriji -68 kg. Laura Zahirović krenula je pobjedom nad predstavnicom riječkog Grobnika Natali Hlača 10:1, a u borbi za medalju svladala je Moniku Jelić iz Velike, koja je kod rezultata 6:0 za Osječanku načinila niz nedopuštenih radnji te je zaradila diskvalifikaciju, među ostalim gurnula je Lauru i srušila ju na pod, a potom ju je udarila nogom u nos, koji je obilno počeo krvariti. Zbog toga je Laura morala predati sljedeću borbu, pa joj je pripala "samo" brončana medalja. Mateja Šuvak u svom prvom seniorskom nastupu u prvoj borbi svladala je članicu riječkog Grobnika Evu Rac s 4:0, a u borbi za medalju izgubila je od Anamarije Kovčalije iz Velike Gorice s 13:4. Treći predstavnik Taekwondo kluba Osijek bio je mladi Dominik Lovaković kojemu je ovo također bio prvi nastup u seniorima. Nije imao sreće u ždrijebu jer je u prvom kolu naletio na prvog nositelja kategorije -68 kg Marka Golubića iz zagrebačkog Metalca, koji je uvjerljivo pobijedio sve svoje suparnike i postao prvakom Hrvatske. Filip Jelošek, kao posljednji predstavnik Taekwondo kluba Osijek, odmah se borio za medalju te je svladao Marija Galića iz zagrebačkog Jastreba sa 6:5, da bi potom izgubio od Marina Putaka iz zagrebačke Contre. TKD Osijek tako je Prvenstvo Hrvatske završio s dvije bronce.

Jedna bronca stigla je i u Vinkovce. Njega je donio član Sajnamija Dominik Greifenstein, koji je osvojio treće mjesto u kategoriji do 58 kg. U borbama za medalje zaustavljeni su Doris Lukić i Divijan – Martin Kelava. K.Lacković
Dujić zlatni na Bistra Openu
U subotu je također u Samoboru održan Bistra open, na kojemu se okupilo 460 natjecatelja iz 56 klubova, među kojima su bila i četiri mlada člana vinkovačkog Sajnamija. U kategoriji ml. kadeta zlatnu medalju osvojio je Borna Dujić, a broncom se okitio Josip Šarić. Nastupili su još Karlo Šarčević i Karlo Grgić.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku