Regija
USAVRŠAVANJE VATROGASACA IH ODRŽALO

DVD Bakić slavio je 90. godišnjicu
Objavljeno 15. travnja, 2019.
BAKIĆ - U slatinskom prigradskom naselju Bakiću mimohodom kroz mjesto uz Gradsku glazbu Slatine, svetom misom koju je kod zvonika služio sladojevački župnik vlč. Darijo Šimić i svečanom sjednicom u vatrogasnom domu, DVD Bakić obilježilo je 90. obljetnicu osnutka.

Slavlju bakićkih vatrogasaca nazočili su brojni članovi i prijatelji DVD-a, među njima dožupan virovitičko-podravski Marijo Klement, predsjednik Županijske skupštine Miran Janečić, predsjednik Upravnog vijeća JVP-a Slatina Dragan Jovanić, zapovjednica Vatrogasne zajednice VPŽ-a Mateja Fras Venus, predsjednik VZ-a Slatine Branko Belošević, zapovjednik JVP-a Slatina Stjepan Venus, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Bakić Robert Medved, predstavnici braniteljskih udruga, sportskih udruga i klubova i brojnih DVD-ova.

Govoreći o povijesti DVD-a, predsjednik Leo Podboj podsjetio je na 17. ožujka 1929. godine, kad je grupa mještana osnovala dobrovoljno vatrogasno društvo s 29 članova. Osam godina kasnije u mjestu se gradi vatrogasni dom, ali se tijekom svih godina postojanja društva kontinuirano radilo na usavršavanju vatrogasaca i nabavi potrebne opreme.

– Ovo društvo iz godine u godinu napreduje, osposobljava svoje članove i uključuje nove, a danas broji 80 članova i više od 20 djece, na što smo izuzetno ponosni - rekao je predsjednik Podboj i posebno istaknuo lanjski uspjeh djevojčica od šest do 12 godina, koje su osvojile drugo mjesto na Županijskom vatrogasnom natjecanju.

Čestitke bakićkim vatrogascima, uz prigodne darove, izrazili su predstavnici gostujućih društava, a zapovjednik JVP-a Slatina Stjepan Venus posebno je ukazao na važnost osposobljavanja i usavršavanja vatrogasaca zbog globalnih promjena i potreba da vatrogasci, osim gašenja požara, obavljaju i niz tehničkih intervencija. Istaknuo je i dobru suradnja s austrijskom pokrajinom Tirol, koja će omogućiti opremanje vatrogasnih društava potrebnom opremom i vozilima.

Zapovjednik Venus uručio je predsjedniku Podboju plaketu Vatrogasne zajednice VPŽ-a, a bakićkim vatrogascima obljetnicu su također čestitali predsjednik Upravnog vijeća JVP-a Slatina Dragan Jovanić i dožupan VPŽ-a Marijo Klement. Zaslužnim vatrogascima uručene su spomenice za 10, 20 i 30 godina rada, brončane vatrogasne medalje, zahvalnice i priznanja. P. Žarković
Možda ste propustili...

"LAŽI O SRPSKOM ATIFAŠIZMU I ANTISEMITIZMU"

Predstavljanje knjige Mihovila Biočića

VATROGASNA ZAJEDNICA VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE - REZIME 2023. GODINE

Vatrogasci imali 1600 intervencija

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana