Regija
DRUGI USKRSNI DORUČAK AGRO-KLASTERA

Predstavili autohtone slavonske proizvode
Objavljeno 15. travnja, 2019.
VUKOVAR - Vukovarsko-srijemska županija i županijski Agro-klaster organizirali su Uskrsni doručak u palači Srijem u Vukovaru, na kojem su predstavljeni tradicijski proizvodi županije, kao svojevrsna potpora obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima u radu i proizvodnji, odnosno okupljanju i plasiranju proizvoda.

Župan Božo Galić naveo je kako su Uskrsni doručak organizirali drugi put naglasivši kako Županija kontinuirano radi na procesu povezivanja jadranskih županija s proizvođačima s istoka Hrvatske, čiji su proizvodi kvalitetni i konkurentni.

Zdenko Podolar, direktor Agro-klastera, potvrdio je kako su u proteklih godinu dana učinjeni veliki pomaci u promociji autohtonih slavonskih proizvoda te umrežavanju i boljem organiziranju proizvođača.

- Osnovali smo šest granskih klastera, otvorili komunikaciju s hotelijerima, ugostiteljima, trgovcima i poduzećima. Spajamo ‘plavu i zelenu Hrvatsku‘ i s ponosom mogu reći kako smo u fazi razgovora o konkretnim cijenama i isporukama naših proizvoda u hotele i restorane na Jadranu - izjavio je Podolar, pojašnjavajući kako imaju dovoljno proizvoda (primjerice svježeg i suhog mesa, sireva, vina i meda), kojima mogu konkurirati po količinama i cijenama, a kvaliteta nikada nije bila upitna.

S Agro-klasterom surađuje oko 150 OPG-ova koji proizvode 160 artikala. Podolar je poručio kako će nastaviti podizati proizvodnju, ali i paralelno raditi na razvijanju drugih projekata, među kojima se posebno ističu Agro-centar i proizvodnja jaja iz slobodnog uzgoja koji trebaju biti svojevrsni motori daljnjeg razvoja poljoprivredne proizvodnje.

- Često se u razgovorima pojavi problem distribucije, dostave i logistike koju nemamo, no nalazimo alternativna rješenja i u suradnji s jedinicama lokalne samouprave i Županijom nastojimo pomoći našim OPG-ima - poručio je. D.Korpoš
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike