Sport
POVRATAK OSIJEKOVA NESTAŠKA

Ključnu ulogu u pomilovanju Petra Bočkaja odigrao je - Dino Skender
Objavljeno 15. travnja, 2019.

Vezani članci

IVAN MEŠTROVIĆ O POVRATKU PETRA BOČKAJA

Osobni stav pretpostavljam interesu kluba

OSIJEK II SVLADAO KUSTOŠIJU

Petar Bočkaj se vratio pogotkom iz slobodnog udarca

Utakmica Druge HNL između Osijeka II i Kustošije (2:0) dobila je mnogo veću pozornost od očekivane. Razlog je bio povratak na travnjak nestašnog Osijekova "bombardera" Petra Bočkaja. Mjesec i pol dana Bočkaj je bio "persona non grata" u Gradskom vrtu, jer se u noći uoči utakmice sa Slaven Belupom, vraćajući se s koncerta Saše Matića, teško ogriješio o klupsku discplinu. Zanio se Pero pa je automobilom "preuredio" interijer INA-ine benziske postaje u Kanižlićevoj ulici, pri čemu je lakše ozlijeđena djelatnica postaje, a Bočkaj je uza sve to dao petama vjetra. U alkoholiziranom stanju pobjegao je s mjesta nesreće, što je samo dodatno zakompliciralo cijelu tu zbrku. NK Osijek je tada reagirao oštro. Bočkaj je novčano kažnjen, pa suspendiran, a predsjednik Ivan Meštrović u naletu ljutnje objavio je kako za Peru više nema budućnosti u Gradskom vrtu. Bile su to reakcije donesene na vruće, jer Bočkaj je ipak igrač koji znači određeni kapital NK-u Osijek, a i raskid ugovora se, vjerojatno, nije baš mogao provesti kako su u klubu to zamislili. I zato je svima trebalo - hlađenje. Bočkaju je dodijeljen posebni trener, a treninge je odrađivao na Bikari. I veliko je pitanje kakva bi mu budućnost bila da u međuvremenu nije došlo do promjene na klupi osječkog prvoligaša. Zorana Zekića, koji je bio velik Bočkajev fan, zamijenio je Dino Skender. Na inauguracijskoj medijskoj konferenciji Skenderu je sletjelo pitanje o Bočkaju, ali se tada diplomatski izvukao odgovorom "tek sam stigao i ne mogu se upletati u višu klupsku politku". No samo desetak dana poslije pokazalo se kolika je zapravo Skenderova moć, jer upravo je on bio glavni razlog zbog kojeg je predsjednik Ivan Meštrović odlučio promijeniti svoj stav oko Bočkaja. Ta trenerova inicijativa odlično se uklapa u akciju "potreban nam je svaki igrač", koju Skender propagira u svakoj mogućoj prilici. Uglavnom, Bočkaj je rehablitiran, pružena mu je nova prilika, a dalje će sve biti u njegovim rukama. I nemojte uopće dvojiti da će se vrlo brzo naći u kadru prve momčadi jer nije mu oprošteno da bi igrao po drugoligaškim stadionima. Sada će Pero živjeti s golemom hipotekom. Dužnik je, i to veliki NK-u Osijek, predsjedniku Ivanu Meštroviću i na kraju treneru Dini Skenderu. Kako li će to vratiti, pitanje je koje ostaje u zraku.

Resurse ima, jer njegov nogometni talent nikada nije bio sporan. Nažalost, to nije jedina njegova darovitost. Nerijetko su na površinu isplivavali neki njegovi talenti koji nemaju veze s nogometom i opraštalo mu se. Možda i prečesto i sad je opet dobio novu priliku. I zato, Pero, pamet u glavu! D.Keler
PSV, KILOGRAMI I NOĆNI ŽIVOT
Petar Bočkaj u navijačka srca ušao je zbog sjajnih slobodnjaka, ali i romantičarskog načina igranja nogometa. On nije igračka industrija, njegov je nogomet pun vica i nepredvidljivosti. Nekada je i previše zaigran, ali to se uvijek pripisivalo njegovoj mladosti. Globalni junak postao je kada je zabio slobodnjak protiv PSV-a za pobjedu u Gradskom vrtu. No ubrzo je postao i ikona noćnog života i stalnih problema s kilogramima, što je ozbiljno kočilo njegov igrački napredak. Svima je bilo jasno, osim Peri samom, da će ga takav način života jednom sustići. Šteta koju je učinio, srećom, samo je financijska i zato sve to mora shvatiti kao posljednji prst upozorenja.
Ivan Meštrović

predsjednik NK Osijek

- Što će to donijeti u budućnosti, ovisi samo o Bočkaju i Skenderu. Nemam nikakav problem promijeniti svoju odluku, ali i zadržati svoje mišljenje, ako se radi o višem interesu, što je ovaj put bio slučaj.
Možda ste propustili...

POLUFINALE DOIGRAVANJA ZA ODBOJKAŠE

Mursaši nemaju namjeru večeras zaključiti sezonu

KREĆE POLUFINALNA SERIJA DOIGRAVANJA ODBOJKAŠA ZA PRVAKA HRVATSKE

Mursaši kod Ribola Kaštela priželjkuju reprizu Kup izdanja

Najčitanije iz rubrike