Sport
DRUGA HNL: BJELOBRĐANI PORAŽENI U ŠIBENIKU

Hrabri BSK minimalno izgubio od lidera lige
Objavljeno 14. travnja, 2019.
Nakon prethodnih neiskorištenih domaćih prilika Bjelobrđani su išli na noge vodećem Šibeniku, kojem su bodovi bili prijeka potreba za ispunjenje ambicije! Na kraju su do njih zasluženo došli, ali za što su morali dati maksimum jer je sastav BSK-a bio na vrlo dobroj razini. U početnim je minutama opasno živio, jer su domaći silno pritisnuli i iznudili šest udaraca iz kuta, nakon kojih nisu uspjeli poentirati. Sedmi je, u 19. minuti, bio uspješan jer je praktički iz njega Kukec, uz pomoć nekoga od "žuto-plavih" na prvoj vratnici, uspio svladati Ilinčića - 1:0. Osokoljeni vodstvom, Šibenčani su nastavili opsjedati gostujuća vrata, ali ih nisu uspjeli ponovno pogoditi. Lopta je u 35. minuti završila u njihovoj mreži, kamo ju je iz blizine spremio Čikvar šutnuvši ispod vratara Labrovića - 1:1. Nakon toga su domaći navijači "Funcuti" bakljadom nakratko prekinuli susret, koji je nastavljen nepovoljno za sastav iz Bijelog Brda. Na odmor se, naime, ipak otišlo s prednošću domaćina, jer je u 42. minuti dosuđeni slobodan udarac na 17 metara Bulat majstorski izveo pogodivši sam kut nemoćnog vratara BSK-a - 2:1.
Kvalitetniji Šibenčani i u nastavku su bili poduzetniji, permanentno prijeteći gostujućim vratima i bilo je pitanje vremena kada će ona ponovno biti otključana. Zbilo se to u 71. minuti, kada je Kendeš prošao po lijevoj strani i centrirao u 16-erac točno na glavu Roce, koji je tako i treću loptu poslao iza bjelobrdskog vratara - 3:1. Nakon toga dolazi razdoblje bolje i hrabrije igre pristigle momčadi, kojoj se trud isplatio sedam minuta prije isteka devedesete. Ubačena lopta slijeva prošla je sve "narančaste" igrače i na drugoj strani došla do mladog Kasača, kojem nije bilo teško pogoditi mrežu - 3:2. Taj je pogodak znatno podignuo pristigli sastav, koji je prijetio izjednačenjem, ali su Šibenčani uspjeli sačuvati prednost te se domoći vrijednih bodova. D.L.
ŠIBENIK*3 (2)

BSK*2 (1)

ŠIBENIK - Stadion "Šubićevac". Vrijeme: oblačno. Teren: dobar. Gledatelja: 600. Sudac: Marino Majstorović (Split). Strijelci: 1:0 Kukec (19), 1:1 Čikvar (35), 2:1 Bulat (42), 3:1 Roca (71), 3:2 Kasač (83). Žuti kartoni: Pince, Kukec, Musa (Šibenik), Čikvar i Majtanić (BSK). Crvenih kartona nije bilo.

ŠIBENIK: Labrović, Pecolaj (od 46. Blaić), Vukorepa, Bilić, Musa, Bulat, Roca, Kukec, (od 85. B. Barišić), Antunović (od 57. Celić), Kendeš, Prince

BSK: Ilinčić, Ištvanić, Meter, Majtanić, Periša (od 78. Jakšić), Muženjak, Anić (od 82. Popović), Kasač, Čikvar, Šimičić, Mlakić (od 65. Horvat)
Možda ste propustili...

RUKOMETAŠI OSIJEKA PORAŽENI OD SESVETA

Nakon Kupa ligaški bodovi su imperativ

TEŽAK UDARAC ZA ŠKOTSKU

Ferguson neće moći na eurosmotru

Najčitanije iz rubrike