Regija
GRADIT ĆE SPOMEN-OBILJEŽJE U GAREVCU

Vijenci za poginule iz brigada HVO-a i HV-a
Objavljeno 14. travnja, 2019.
ORAHOVICA - U selu Garevcu pokraj Modriče, u BiH, obilježena je 27. obljetnica osnutka 105. brigade HVO-a Modriča. Obilježavanju su bili nazočni i članovi Koordinacije braniteljskih udruga grada Orahovice.

- Bila je to prigoda da se prisjetimo i tragične pogibije naših suboraca, pripadnika 132. brigade HV-a - Miroslava Međimurca, Zdravka Kevčića, Karla Stojakovića, Vlade Golika i Josipa Klobučara, koji su 20. svibnja 1992. položili život upravo u Modriči - kaže u ime Koordinacije Miroslav Milovuković. Na mjesnom groblju u Garevcu u ime Grada Orahovice i Koordinacije braniteljskih udruga grada vijence su u spomen na poginule pripadnike HV-a i HVO-a, uz Milovukovića, položili Damir Vratković i Dalibor Perić.

- Na mjesnom groblju u Garevcu položen je temeljni kamen za buduće spomen-obilježje svim poginulim pripadnicima 105. brigade, a njih je bilo oko 190. Na spomen-obilježju nalazit će se i pet imena naših suboraca i pripadnika 132. brigade HV-a Orahovica - Našice - kazao je Milovuković.

Za sve žrtve poginule u obrani Modriče služena je sveta misa u mjesnoj crkvi u Garevcu, a udruge iz BiH i Orahovice dogovorile su buduću suradnju te će na Dan Orahovice potpisati memorandum o suradnji i zajedničkom obilježavanju obljetnica vezanih uz Domovinski rat. Također, za 19. svibnja u Velikom Rastovcu dogovoren je novi susret pripadnika ovih dviju brigada i, to na godišnjicu pogibije petorice pripadnika orahovačke brigade u obrani Modriče. V.G.
Možda ste propustili...

"DAVOR ŠOPLOHER – (NE)ZABORAVLJENI HEROJ!"

45 kilometara u sjećanje na ratnog zapovjednika

OBILJEŽENE OBLJETNICE ROĐENJA VELIKANA

Cvijeće pred bistama Kršnjavoga i Bilinskog

Najčitanije iz rubrike