Osijek
PEDAGOŠKA GODINA 2019./2020.

Krenuo upis u vrtiće, 788 slobodnih mjesta
Objavljeno 15. travnja, 2019.
Zahtjev za upis moguće je predati od 15. do 26. travnja, u upravnoj zgradi Dječjeg vrtića Osijek, Vij. I. Meštrovića 7

Danas je prvi dan redovnih upisa u Dječji vrtić Osijek. Riječ je o upisu vrtićke i jasličke jedinice pod kapom ove ustanove u kojoj je za iduću pedagošku godinu predviđeno 788 slobodnih mjesta.

"Uz redovne programe roditeljima nudimo i dodatne. To su vjerski program u Jaglencu, Jelenku, Josipovcu i Zvončiću koji se ne naplaćuje, njemački u Striboru i engleski u Sunčici i Pčelici koji se naplaćuju 100 kuna na redovnu cijenu te Montessori program u Radosti koji će se naplaćivati 300 kuna na redovnu cijenu. Roditelji čija djeca neće krenuti u jaslice ili vrtić 2. rujna nego kasnije tijekom pedagoške godine, također se trebaju prijaviti u sklopu redovnih upisa radi tzv. čuvanja mjesta. Uz napomenu kako se od ove godine "čuvanje mjesta" plaća 200 kuna mjesečno za djecu u dobi od jedne godine", kaže ravnateljica Dječjeg vrtića Osijek Marija Štambuk Čabaj.

Zahtjev za upis moguće je predati od 15. do 26. travnja u upravnoj zgradi Dječjeg vrtića Osijek (Vij. Ivana Meštrovića 7, 2. kat).

Zahtjevi će se moći podnositi unutar satnice prema sljedećem rasporedu: 15., 16., 23. i 24. travnja od 12 do 18 sati, 17., 18., 25. i 26. travnja od 8 do 13 sati, te 19. travnja od 8 do 19 sati. Dokumentacija potrebna za upis djeteta u vrtić je: popunjeni zahtjev za upis u vrtić, inicijalni upitnik koji se može preuzeti na internetskoj stranici Dječjeg vrtića Osijek - www.vrticiosijek.hr; preslik rodnog lista za dijete (bez obzira na datum izdavanja isprave); uvjerenje o prebivalištu (boravištu), ili preslik osobne iskaznice za roditelja korisnika usluga; potvrda o zaposlenju izdana od poslodavca ili, što je novost ove godine, e-ispis radnog staža iz HZMO-a; preslika iskaznice imunizacije; potvrda o drugim činjenicama bitnim za ostvarivanje prednosti kod upisa; rješenja, potvrde i druga dokumentacija na temelju koje roditelji ostvaruju olakšicu pri plaćanju, što se odnosi na nezaposlene roditelje, roditelj umirovljenik, roditelj korisnik usluga Centra za socijalnu skrb, samohrani roditelj, roditelj invalid s utvrđenim invaliditetom 80 posto i više, obitelji s više djece. Imaju li pravo na olakšice roditelji mogu provjeriti u Pravilniku o uvjetima i načinu sudjelovanja roditelja u cijeni programa dječjih vrtića i jaslica u Dječjem vrtiću Osijek koji se također može pronaći na internetskoj stranici Ustanove.

Druga faza upisa podrazumijeva inicijalni razgovor koji se obavlja sa svom djecom i roditeljima koji su predali zahtjev za upis u vrtić. Inicijalni razgovori obavljat će se od 6. do 24. svibnja 2019., a termin razgovora roditelji će dobiti prilikom podnošenja zahtjeva za upis.

Razgovori će se održavati u Upravi Dječjeg vrtića Osijek (Vij. I. Meštrovića 7, 2. kat). Roditelj je obvezan na inicijalni razgovor dovesti dijete koje upisuje u vrtić.

Ivana Solar
REZULTATI UPISA U PETAK, 7. LIPNJA
Rezultati upisa bit će objavljeni 7. lipnja 2019. godine te biti istaknuti u svim vrtićima i jaslicama. Nakon objave rezultata slijedi treći, formalni dio upisa, koji obuhvaća plaćanje akontacije, potpisivanje ugovora i izdavanje rješenja, a koji će biti organiziran od 10. do 21. lipnja 2018. godine u Upravi Dječjeg vrtića Osijek (na blagajni u prizemlju zgrade). Ovaj će se korak moći obaviti od 10. do 14. lipnja od 7 do 15 sati, te od 17 do 21. lipnja od 7 do 17 sati. Roditeljski sastanak za svu novoupisanu djecu održat će se 14. lipnja, u 18 sati, u objektu u koje je dijete upisano.
Marija Štambuk Čabaj

ravnateljica Dječjeg vrtića Osijek

Roditelji čija djeca neće krenuti u jaslice ili vrtić 2. rujna, nego kasnije, tijekom pedagoške godine, također se trebaju prijaviti u sklopu redovnih upisa radi tzv. čuvanja mjesta.
Možda ste propustili...

TKO NIJE NIŠTA NAUČIO NA POUČNOJ STAZI?

Pleša: Vandali uništavaju sve što im se nađe na putu

FAKULTET PRIMIJENJENE MATEMATIKE

Diploma koja jamči brz nalazak posla

Najčitanije iz rubrike