Učionica
5. SJEDNICA SENATA SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU

Na Sveučilište u Osijeku u akademskoj godini 2019./2020. moći će se upisati 3725 novih studenata
Objavljeno 13. travnja, 2019.

Na 5. sjednici Senata Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku u akademskoj godini 2018./2019., održanoj 26. ožujka 2019., doneseno je mnogo odluka, a izdvajamo najvažnije.

Senat je donio upisne kvote za upis studenata u prvu godinu preddiplomskih sveučilišnih studija, integriranih preddiplomskih i diplomskih sveučilišnih studija te preddiplomskih stručnih studija na znanstveno/ umjetničko-nastavnim sastavnicama Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku u akademskoj godini 2019./2020. Ukupna je upisna kvota 3725 studenata.

Nadalje, Senat je donio Odluku o dodjeli studentskih stipendija i potpora Sveučilišta u Osijeku za akademsku godinu 2018./2019. redovitim studentima preddiplomskih, diplomskih, integriranih preddiplomskih i diplomskih sveučilišnih studija te preddiplomskih stručnih i specijalističkih diplomskih stručnih studija Sveučilišta u Osijeku. Rang-liste za pojedine kategorije objavljene su 27. ožujka na mrežnim stranicama Sveučilišta.

Osim toga, članovi Senata prihvatili su odluku o stavljanju u mirovanje pojedinih studijskih programa Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku iz Upisnika studijskih programa. Postojeći diplomski sveučilišni studij Kazališne umjetnosti, smjer Gluma i lutkarstvo, stavlja se u mirovanje od akademske godine 2019./2020. Ministarstvo znanosti i obrazovanja izdalo je 1. ožujka 2019. godine potvrde o upisu studijskih programa iz polja Kazališne umjetnosti, i to diplomskih sveučilišnih studija Neverbalni teatar (jednopredmetni i dvopredmetni), Gluma (jednopredmetni i dvopredmetni), Lutkarska režija (jednopredmetni i dvopredmetni) te Lutkarska animacija (jednopredmetni i dvopredmetni) čime je Akademija stekla pravo na izvođenje navedenih studija. Uz to, izvedba preddiplomskoga interdisciplinarnog sveučilišnog studija Kulturologija, sa smjerovima Kulturalni menadžment, Medijska kultura i Knjižničarstvo, stavlja se u mirovanje od akademske godine 2019./2020. ako Ministarstvo odobri izvođenje novoga studijskog programa preddiplomskoga sveučilišnog studija Kultura, mediji i menadžment. Također, izvedba diplomskoga interdisciplinarnog sveučilišnog studija Kulturologija, sa smjerovima Kulturalni menadžment, Medijska kultura i Knjižničarstvo, stavlja se u mirovanje od akademske godine 2019./2020. ako Ministarstvo odobri izvođenje novih studijskih programa diplomskoga sveučilišnog studija Mediji i odnosi s javnošću (jednopredmetni i dvopredmetni) i Menadžment u kulturi i kreativnim industrijama (jednopredmetni i dvopredmetni). Studentima viših godina (druge i treće godine) navedenoga studija omogućuje se daljnje studiranje na upisanim studijima.

Senat je prihvatio i 17 godišnjih izvješća dekana, pročelnika i ravnatelja o radu i poslovanju za akademsku godinu 2017./2018. kao i izvješće o radu Ureda za studente s invaliditetom Sveučilišta u Osijeku za 2018. godinu. Prihvaćeno je i pokroviteljstvo Kreativne riznice – popularizacijskoga simpozija kreativne industrije Ekonomskoga fakulteta u Osijeku koji se održava od 10. do 13. travnja 2019. Donesen je i Financijski plan Odbora za sport, tjelesnu i zdravstvenu kulturu Sveučilišta u Osijeku za 2019. godinu.

()
Potvrđena četiri nova redovita profesora

Senat je potvrdio četiri redovita profesora, od toga tri u trajnom zvanju i jednoga u prvom izboru. To su: prof. dr. sc. Tihomir Florijančić iz znanstvenoga područja biotehničkih znanosti, znanstvenoga polja poljoprivreda na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti Osijek (trajno zvanje); prof. dr. sc. Danijel Jug iz znanstvenoga područja biotehničkih znanosti, znanstvenoga polja poljoprivreda na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti Osijek (trajno zvanje); prof. dr. sc. Bojan Stipešević iz znanstvenoga područja biotehničkih znanosti, znanstvenoga polja poljoprivreda na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti Osijek (trajno zvanje) te izv. prof. dr. sc. Vesna Bagarić Medve iz znanstvenoga područja humanističkih znanosti, znanstvenoga polja filologija na Filozofskom fakultetu Osijek (prvi izbor).
Financiranja studentskih programa

Na prijedlog Skupštine Studentskoga zbora Senat je donio izmjene i dopune Pravilnika o raspodjeli financijskih sredstava Studentskoga zbora Sveučilišta u Osijeku za studentske programe studenata i studentskih organizacija Sveučilišta. Na prijedlog Odbora za financijsko poslovanje i proračun Senat je imenovao dva člana Povjerenstva iz reda sveučilišnih nastavnika za vrjednovanje studentskih programa. To su: prof. dr. sc. Dražan Kozak, prorektor za nastavu i studente Sveučilišta u Osijeku, te prof. dr. sc. Jurislav Babić, dekan Prehrambeno-tehnološkoga fakulteta Osijek.
Možda ste propustili...